Wednesday, October 29, 2014

Kommenttipatteri

Blogitauko on jälleen venähtänyt anteeksantamattoman pitkäksi. Syksy on ollut melkoista haipakkaa ja kommentoiti on jäänyt lyhyiksi twiiteiksi ja tilapäivityksiksi. Muutamaan ajankohtaiseen aihe näin lokakuun lopuksi:

* Jääliikuntahallien yhtiöittämisselvityksen tekemisestä päätettiin maanantaina hallituksessa. Lehdestä saa sen kuvan, että olisin esittänyt selvityksen tekemistä, vaikka todellisuudessa esitin sen tekemistä laajempana kuin alkuperäinen hallituksen päätös viime vuodelta olisi vaatinut. Nähdäkseni hallien jatkolle on neljä vaihtoehtoa: yksi uusi yhtiö, nykytila, kaupungin hallin fuusioiminen SSO-halliin sekä molempien hallien toimiminen jatkossa kaupungin alaisuudessa. Selvityksen pitäisi olla valmis helmikuussa.

* Kaupunginhallituksen työskentelyyn liittyvä lehtiartikkeli oli hieman kummallinen. En ymmärrä, miksi demokratian perusoikeus, äänestäminen, olisi jotenkin kiellettyä tai pahasta. Jos olisimme jatkuvasti yksimielisiä, mihin tarvitaan kaikkia puolueita? Hallituksen työskentely on viime kevään episodien jälkeen parantuntut paljon. Viitasen Annikan toimiminen puheenjohtajana on tuonut uudenlaista kulttuuria ja sen kanssa joidenkin on vaikea elää. Maailma muuttuu ja kehittyy. Paljon parjattu koulutuksemme on hitsannut puheenjohtajistosta hyvää tiimiä. Päätöksiä on tehty ja asioita tapahtuu. On muuten kuulunut aika vähän "näin on aina ennenkin tehty"-mantraa tällä kaudella.

* Kaupunginjohtajan talousarvio on polittisesti suhteellisen helppo hyväksyä. Tämä ei tarkoita, että hankalien päätösten aika olisi ohi. Uuden selviytymispaketin valmistelu on syytä aloittaa heti tammikuussa ja saada päätökseen ennen kesää. Ilo on huomata, että viime vuonna parjattu organisaatiouudistuskin on tuonut toivotut säästöt. Iso laiva kääntyy hitaasti ja nyt käännös on nähtävissä. Ensi vuoden talousarvioon sisältyy optimismia, mutta Juntin Sepon tuntien optimismikin on realistista. Työtä on kuitenkin vielä paljon edessä. Talous ei edelleenkään ole tasapainossa.


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home