Monday, May 12, 2014

#SDP2014

Seinäjoen puoluekokous on ohi. Perjantain puheenjohtajavaalin jälkeen oloni oli hämmentynyt, pettynyt, vihainen. Siinä minä kyynelehdin eturivissä ja ihailin Juttaa. Upea nainen! Harva meistä, jos kukaan, olisi pystynyt valinnan ratkettua moisen puheen pitämiseen. Kiitos Jutta, annat meille muille voimaa omalla vahvuudellasi!

Lauantaina kuuntelin uuden puheenjohtajan linjapuheen. Antti toi puheessaan esiin paljon meille demareille tärkeitä asioita. Kummastelen hieman niitä puoluekokouksessa pettyneitä tovereita, jotka päättivät kokouksen kiukkuun ja pettymykseen laulamatta edes työväenmarssia. Joku sanoi jopa televisiossa, jotta linjapuhe jäi kuulematta, koska puheenjohtajaksi oli valittu 'väärä' henkilö.

Demokratiaan kuuluvat voitetut ja hävityt äänestykset. Enemmistön tahto on se, jonka mukaan edetään. Tietysti pettymystä saa tuntea ja päätöstä saa arvostellakin, mutta juna liikkuu ja SDP tarvitsee meitä ihan kaikkia. Eurovaalit ovat ihan nurkan takana.

Moni on ollut huolissaan koulutettujen naisten karkaamisesta äänestäjäkunnastamme. Vaikka puheenjohtaja onkin nyt mies, niin samaistumisen kohteita on edelleen puoluejohdossa. Varapuheenjohtajat Sanna Marin ja Krista Kiuru ovat osaavia, sanavalmiita ja rohkeita naisia.

Nyt mennään eteenpäin Antin matkassa. Pistin eilen juttasävyiset lasini sivuun, kun katselin Arto Nybergia Yleltä. Hyvinhän Antti veti. Annetaan miehelle mahdollisuus näyttää kyntensä.

Allekirjoittaneen suurin pettymys liittyy sivistyspoliittisen ohjelman palautumiseen uudelleenvalmisteluun. Jos kerran puoluehallitus oli saanut kokoukselle hyväksyttäväksi paperin, joka oli, paitsi kunnianhimoinen visio tulevaisuudesta, parasta, mitä puolueemme koneisto oli vuosiin tuottanut, ei puoluekokous kyennyt visioimaan näitä asioita. Toivottavasti valtuusto pystyy näkemään metsän puilta.

"Jos et hyppää, et voi lentää."

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home