Wednesday, October 09, 2013

Lehmiä ojassa

Salon kaupungin sopeuttamissuunnitelman ensimmäinen osa hyväksyttiin maanantaina valtuustossa muutaman äänestyksen jälkeen. SDP ei halunnut lakkauttaa montessoriopetusta, koska todellisuudessa, tehokkaasti tuotettuna eli ryhmät täysinä, se ei ole yhtään sen kalliimpaa kuin tavallinenkaan perusopetus. Kokoomus puolestaan ei halunnut kajota tuntijakoon.

Montessorista tehtiin nollapäätös, jossa asia lähetettiin koulutyöryhmän käsittelyyn. Asia tulee siis uudelleen esille tammi-helmikuussa, kun ryhmä saa vuoden loppuun mennessä työnsä päätökseen. Köysi montessorin kaulassa pysyy. 

Tuntijako supistettiin ja nyt kokoomus melskaa somessa ainoana lasten oikeuksien puolustajana. Pitää kuitenkin muistaa, että puolue on kahteen otteeseen ollut lomauttamassa henkilökuntaa niin perusopetuksesta kuin varhaiskasvatuksestakin. Vaihtoehtona veljillä ja siskoilla oikealla oli ja on lakkauttaa enemmän kyläkouluja. Varsin mielenkiintoinen esitys, kun koko kouluverkkoselvitys on tekemättä, eikä ole varmuutta, että nykyisiin isompiin kouluhin mahtuu yhtään enempää oppilaita.

Keskusta röyhistelee rintaansa ainoa suunnitelmaan sitoutuneena suurena puolueena. My ass! Keskustalle vaikeat koulu- ja kirjastoverkkoasiat ovat tulossa käsittelyyn vasta myöhemmin, joten tässä vaiheessa on helppo sitoutua. Katsotaan sitten, kun päätöksiä palveluiden lakkauttamisesta taas tehdään.

Keskustelin tässä alkuviikosta toimittajan kanssa, jolla oli tieto siitä, että SDP:n ryhmä pitää esimiesorganisaation perkaamista riittävänä rakenteellisena toimenpiteenä. Melkoinen hevosmiestentietotoimisto on tässäkin takana, koska missään vaiheessa en ole todennut näin. Toistuvasti olen toki todennut sen, että nykyinen palveluverkko vaatii toimiakseen nykyisen henkilökunnan. Tämä lause kuuluu vakioihini.

Maanantaina hyväksytty suunnitelma ei ole riittävä. Todennäköistä on, että tammikuussa aloitamme valmistelun ensi syksyksi.

ps. Maanantain valtuuston kohokohta oli SDP:n aloitteesta käyty keskustelu. Kok-tunnuksella varustettu toisensa jälkeen kävi pöntössä todistamassa, ettei täällä mitään sisäilmatyöryhmiä tarvita. Yhdellä oli kyllä omakin lehmä ojassa.

pps. Ei muuten ole hallinnon keventämässä, jos valtuusto ryhtyy lähettämään kaikkia aloitteitakin jatkuvalla syötöllä uudelleen valmisteluun.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home