Wednesday, May 08, 2013

Yhteistyö ja arvopohja

Poliittinen keskustelu on saanut varsin mielenkiintoista väriä, kun blogaajat eri ryhmistä tuovat esiin mielipiteitään. Itse luen säännöllisesti vain Raimo Honkasen blogia ja Tapio Äyräväisen blogin käyn kurkkaamassa, kun joku tekstejä someen linkittää. Vaikka olenkin heidän kanssaan poliittisesti hyvin eri linjoilla, täytyy antaa kuitenkin iso käsi siitä, että jaksavat herrat blogata. Moni aloitti aktiivisen kirjoittamisen kuukasi ennen vaaleja ja lopetti kirjoittamisen vaaleihin.

Ennen kuin menen varsinaiseen aiheeseen haluan viitata Raimon viimeiseen kirjoitukseen, jossa hän tarkoitushakuisesti on asettanut vierekkän SDP:n ja Perussuomalaisten vaihtoehtobudjetit. Ne eivät ole keskenään millään mittarilla vertailukelpoiset, koska me esitimme vaihtoehtomme tälle vuodelle, PS loppuvaltuustokaudelle. Se siitä mitättömyydestä siis. Odotuksessa ovat kahden muun suuren minkäänlaiset esitykset talouden kuntoonsaattamiseksi.

Sitten varsinaiseen epistolaan. Kunnallishallinnossakin on poliitikkoja. Olemme tulleet valituksi nykyisiin luottamustoimiimme osana aatteellista kokonaisuutta(poliittista puoluetta). Pitäisi siis olla kaikille selvää, ettemme ole joka asiasta samaa mieltä. Pitää myös kestää itseensä toisten poliittisten liikkeiden kohdistama arvostelu ja kritiikki. Jos joku sanoo minua rumaksi ja lihavaksi, on se henkilökohtaista, mutta mielipiteisiini kohdistunut arvostelu ei. Kyse on vain erilaisesta aatemaailmasta, jossa riitelevät maailmankatsomukset, eivät ihmiset.

Salossa talousarviota valmistellaan laajassa valtuustoryhmien puheenjohtajien porukassa. Tämä valmistelu on hyvä tie yhteistyöhön ja uskon, että sillä saadaan aina parhaat ratkaisut aikaan. Tämä lisää keskustelua myös valtuustoryhmien sisällä. Yhteistyöstä kertoo myös se, että eri lautakuntiin on muodostunut sekaryhmiä, joissa etsitään kompromissia ja parasta mahdollista tulosta.

Vaikka pyrimme päätöksenteossa laajaan yhteistyöhön, ei 7-6 äänestystuloksia voi vältää. Jos näitä tuloksia ei ikinä tule, olemme kaikki samaa mieltä l. samaa päättäjien mössöä, jossa millään puolueella ei ole omaa linjaa. Äänestäminen on demokratian kivijalka ja enemmistön tahtoon on tyytyminen. Ei äänestämistä saa pelätä vain vaikeiden aikojen varjolla. Jokainen tekee politiikkaa omista lähtökohdistaan ja erilainen arvopohja ohjaa meitä eri suuntiin. Kun toisaalle kumartaa, niin toisaalle pyllistää.

Politiikka ei ole sitä, että pää kallistetaan ja sympaattisesti hymyillen ollaan kaikkien kanssa samaa mieltä.


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home