Tuesday, January 15, 2013

Tekemisen meininki

Uuden Salon kaupungin aloittaessa 1.1.2009 tai välittömästi siinä kevään aikana meille luottamuhenkilöille esitettiin ajatus siitä, että kaupungissa pitää läpikäydä kaikki prosessit, kuvata ne ja saada siitä tehokas johtamisen työkalu.

Työhön ryhdyttiin ja prosessien keskeneräisyyttä käytettiin usein myös syynä sille, ettei asioita voida viedä eteenpäin(mm. hallintosäännön tarkastelu). Seuraavassa vaiheessa organisaatiomuutosta ei voitu tehdä, koska prosessien kuvaaminen on kesken. Henkilöstöä prosesseihin kyllä koulutettiin. Prosessityö oli vastuutettu kehitysjohtajalle, mutta ilmeisen selvästi työnkuva on aikaa myöten salakavalasti muuttunut, eikä kukaan enää keskity prosesseihin.

Vaikken viime kautta ihan vallan ytimessa ollutkaan, niin kummastelen kyllä sitä, ettei asia ole juurikaan edennyt. Olen nähnyt asiasta yhden kaavion. Se kuvasi muistaakseni oppilashuollon prosessia ja oli kyllä kaikkien kaavioiden äiti, joka sai minutkin haukkomaan henkeään - kuin naisen tippaleipäaivot. Mikäli tällaisten kaavioiden tekeminen oli koko tekemisen tarkoitus, niin ehkä parempi, jotta jäi tekemättä.

On kulunut kohta neljä vuotta siitä, kun asiaa lähdettiin valmistelemaan, valtuusto ja suuri osa muista luottamuhenkilöistä on vaihtunut. Mihin tämä prosessien tarkastelu on johtanut? Toistaiseksi ei yhtään mihinkään. Tullaanko kohta taas esittämään joku muu keino tarkasteluun? Mietityttää vain, kuinka paljon aikaa ja energiaa tähänkin on tuhlattu, saamatta aikaiseksi yhtään mitään.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home