Thursday, January 10, 2013

Helppo elämä - hyvä luottamustoimi

Paikalliset luottamuspaikkapäätökset ovat aiheuttaneet useankin vesilasimyrskyn. Voi olla, että jokin niistä yltyy tsunamiksi, mutta se jää nähtäväksi.

Vaihteeksi taas eilen satoi haukut laariin ja nukuin yöni kuin tukki. Ilmeisesti oman läpimädäntyneisyytensä tunnustaminen myös itselleen antaa rauhaisan unen. On turha taistella vastaan sitä, mitä kaikki muut jo tietävät - ihan huono ihminen se on.

Luottamustoimien hoitaminen ei ole nykyään mitään läpihuutohommaa. Jos asioihin perehtyy niiden ansaitsemalla tavalla, on toimen hoitamiseen varata aikaa. Osa tehtävistä on myös sellaisia, että niitä tehdään ilman mitään korvausta ja nämä ovat yleensä niitä, jotka vaativat myös eniten aikaa. Järjestöjen puheenjohtajat ovat tästä ihan tyyppi esimerkki. Jonkun on pyöritettävä toimintaa myös vaalien välillä.

Eilen illalla kokoontui Salon sosialidemokraattinen valtuustoryhmä, joka muuten tekee ihan itsenäisesti päätöksiä, eikä meille tule valmista päätöstä punaisesta talosta. Tosin eilen poikkeuksellisesti siellä kokoonnuimmekin. Eilinen keskustelu oli avoin ja siinä oli hyvä henki. Ryhmämme kutistuttua kultaisesta noutajasta puudeliksi yhteishenki on entistä tärkeämpää. Yritin työntää puheenjohtajan nuijaa seuraavalle, mutta ilmeisesti ryhmäni luottamusta edelleen nautin.

Emme varmasti ole ainoa poliittinen liike, jossa myös järjestö ottaa kantaa poliittisiin kysymyksiin. Olemme vain ainoa, joka jostain, kenties historiallisista syistä, on jatkuvasti sanelupolitiikan valossa. Tätä toiminta ei kuitenkaan ole. Tai ehkä on, jos sitä kysytään siltä, joka saa tietonsa siltä, joka on aina toisilla linjoilla ryhmänsä kanssa.

Itse en ymmärrä, miksi olla mukana toiminnassa, joka on itselleen vastenmielistä. En minä ainakaan viitsisi päivää kauempaa olla kokoomuksessa, koska aattellinen maailmani on kovin toisenlainen kyseisen puolueen maailmasta. Kyllä tuntuisi metkalta olla aina eri mieltä toisten kanssa, kun lähtökohtaisesti puoluevalinta tulee tehdä omien arvojen pohjalta. Hyviä tyyppejä on jokaisessa puolueessa, mutta jokin syy on siihen, että olemme eri liikkeessä.

Lopuksi on todettava, että muutosta on helpoin tehdä silloin, kun on mukana toiminnassa, eikä puskista huutelemalla. Kun kuvittelet, että olet sisäpiirissä, löytyy vielä yksi sisempi piiri: joulupukki, joulumuori ja tonttu-Tomera.


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home