Thursday, October 18, 2012

Sekalaista jurputusta

Lähtökohtaisesti tekisi mieli avautua paikallislehden vaalikiimasta. Yleensä sellainen tulee poliitikoille, mutta nyt kiima on saavuttanut yllättäen toimituksen. Eilinen kolumni oli ala-arvoinen ja tänäänkin uutisointi kaupungin henkilöstösäästöistä vähintäänkin kummallisesta näkökulmasta kertoen, että ensi vuonnakin lomautetaan, vaikka mitään päätöksiä ei ole tehty suuntaan jos toiseenkaan.

Perniönseudun aviisi oli sentään onnistunut uutisoimaan asiasta niin, ettei välitön kuva ole se, että lomautuksista olisi muka jo jossain päätetty. PSL kyllä sitten kirjoittaa, että palveluverkkoon ei olla tekemässä muutoksia. Rohkenen olla toista mieltä.

Ensi vuonna palveluverkko tuskin supistuu tai muuttuu, mutta tulevaisuutta palveluverkon tarkastelu joka tapauksessa on. Meillä ei ole varaa nykyisen palvelutason ylläpitämiseen nykyisillä tuloilla. Jos joku keksii kultakaivoksen, josta rahaa suihkuaa, niin kertokaa minullekin. Tulojen tulisi kuitenkin nousta noin 100 000 euroa päivässä, jotta palvelut voidaan nykytasolla tuottaa.

Puolueet ovat ymmärrettävästi haluttomia keskustelemaan palveluverkosta näin vaalien alla. Olisiko syytä kuitenkin olla rehellinen ja kertoa, että nykytilanteessa kunnallisverot eivät riitä edes palkkojen maksuun. Vaikka veroja korotettaan, on kertymä tätä vuotta pienempi. Tämänkin vuoden tilannetta ovat parantaneet Nokian jakamat paketit, joiden verotus kohdentuu tälle vuodelle.

Suuresti arvostamani Reijo Lindqvist on useasti kummastellut kertomuksiani siitä, miten vaivalloisesti tietyt asiat kaupungissa lähtevät etenemään. Yksinkertaistakin asiaa saa jauhaa ja vaatia viikkotolkulla, jotta jotain valmista tulisi. Isommat kysymykset eivät meinaa lähteä edes alkuun.

Olen monta kertaa pyytänyt selvitystä Laurin koulun tulevaisuudesta. Ei heru mitään ja selvitystyötä ei ole edes vielä aloitettu. Meinataanko ikuisesti jäädä Salorankadun vuokratiloihin vai onko jollain oikeasti halua tehdä esityksiä jostain muusta?

Ja Sakta ei ole edelleenkään Messias. On vaikea ymmärtää, että investointiin ollaan varaamassa määrärahaa, kun kukaan ei edes tiedä, mitä ko. rakennukseen ollaan edes tekemässä. Suunnitelmat elävät kuin elohopea. Lisäksi reilun kahden miljoonan määrärahan en usko riittävän sellaisen rakennuksen korjaamiseen, josta yksi osa on jo suljettu sisätilaongelmien vuoksi.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home