Thursday, October 11, 2012

Sakkoa vai porkkanaa

Kassin pohjalla väijyy muutama kourallinen EI SAIRAUSSAKKOA -pinssejä. Kokoomuksen puoluevaltuuston esitys on nostanut aiheestakin haloon. Valtuuston esityksen jälkeen tuli vielä sitten vielä elimen puheenjohtajan suulla lausutuksi, että kipeänä voisi ehkä kuitenkin tehdä etätöitä, eikä tulla työpaikalle sairastuttamaan muita. Palkatta sairauslomalla ja vielä etätöitä pitäisi tehdä?

Käytännön kokemukset osoittavat, että kehittämällä esimiestyötä ja varhaisen puuttumisen malleja, voidaan sairauslomia vähentää huomattavasti. Lisäksi niissä työpaikoissa, joissa on otettu käyttöön mahdollisuus olla omalla ilmoituksella poissa esim. kolme päivää, ovat lyhytaikaiset sairauslomat vähentyneet.

Sinänsä esitys sairaussakosta ei yllätä. Se sopii vallan hyvin siihenkin näkökulmaan, mitä kokoomus on Salossakin asian tiimoilta valtuuston pöntössä käynyt jeesustelemassa. Henkilökunnan sairauslomapäivistä jaksettiin vielä viime vuonna huomauttaa lähes joka kokouksessa.

Kokoomuksen keino työurien pidentämiseen on yhtäläinen sairaussakon kanssa. Puolue käyttäisi mieluummin keppiä kuin porkkanaa. Työelämän kehittämisen sijaan nostettaisin mekaanisesti eläkeikää ja rankaistaisiin työntekijää syysflunssasta. Ei hyvältä kuulosta. Onneksi tämäkin siipi kokoomuksessa välillä nostaa päätään.

Puolueissa on eroja.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home