Saturday, August 18, 2012

Vale, emävale, kuntavaalit

SDP on ottanut budjettiriiheen mennessään tavoitteekseen kirjata vanhusten ympärivuorikautisen hoidon henkilöstömitoituksen lakiin. Vanhuspalvelulain lähtökohta on arvokkaan vanhuuden turvaaminen. Kaikki ikäihmiset eivät ole hoivan tarpeessa ja vaan pärjäävät pitkään ilman apua. Kun apua tarvitsee, on sitä saatava ja sen oltava laadukasta.

Asiasta Salon Seudun Sanomissa kirjoitti myös Katja Taimela. Tänään Katjan tekstille oli ilmestynyt valtuutettu Marita Tuomisen vastine, jossa hän on ottanut vaalitaktiikakseen demareiden haukkumisen ja valehtelun.

On totta, että demarien valtuustoryhmän enemmistön äänesti viime syksynä sekä Särkisalokodin että Kajalakodin lakkautuksen puolesta. Asialle esitetyt perustelut mm. rakennusten vaatimat investoinnit ovat kaikkien valtuutettujen tiedossa ja olen niitä aiemmin teksteissäni käsitellyt, joten en enää palaa niihin. Päätöksen jälkeenkään en ole saanut lisää tietoa siitä, mikä olisi minulle todistanut päätöksen olevan väärä.

Tekstissään Tuominen syyttää demareita myös vanhusten päivätoiminnan alasajosta. Tämä väite on vale ja sen Tuominen varsin hyvin itse tietää. Hän on toukokuun 2012 valtuustossa äänestänyt SDP:n mukana päivätoiminnan jatkumisen puolesta. Esityksemme kaatui tuolloin Keskustan ja Kokoomuksen äänin 41-33. SDP olisi halunnut jatkaa vanhusten päivätoimintaa juuri siitä syystä, että toiminta tukee vanhusten kotona pärjäämistä antaen virikkeitä ja seuraa.

Koska päivätoiminta on nyt ajettu alas, sitä tuskin enää käynnistetään. Oma toivoni lepää kunnan eläkeläisyhdistysten harteilla. Yhdistyksissä tehdään mittaamattoman arvokasta työtä ikäihmisten hyvinvoinnin eteen ja tälle työlle meidän on kuntana annettava täysi tuki.


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home