Tuesday, May 22, 2012

Mitä useampi kokki, sitä...

En ole ikinä ollut yhtä sekaisin kuin eilen kaupunginvaltuuston kokouksessa. Minua eivät sekoittaneet valmistelu tai se, etten olisi tiennyt, mistä olen päättämässä. Minut sekoitti se, että valtuustosta oltiin lähettämässä uudelleenvalmisteluun yksi osa budjetista, ja että osa valtuutetuista oli aivan sekaisin siitä, mitä säästölistaa nyt käsitellään. Puheenjohtaja Taimela onneksi otti taukoa niin pitkään, että homma saatiin pakettiin. Kaikki kunnia tuon sekametelisopan hyvästä johtamisesta.

Opetuslautakunnan leikkausesityksiin oli eksynyt yksi väärä luku(inhimillinen erehdys). Varsinaisen sekaannuksen aiheuttanut kohta koski Perniön lukion rehtorin virkaa. Sivistystoimen toimialajohtaja esitti opetuslautakunnalle, että rahat budjetista poistetaan ja Perniön lukiolle ei jatkossa tulisi omaa rehtoria. Ajatuksena oli, että tehtäviä jatkossa hoitaisi Salon lukion rehtori. Opetuslautakunta halusi kuitenkin selvittää, josko rehtorin tehtäviä voisikin hoitaa Perniön yläkoulun rehtori. Asia lähti tältä osin uudelleenvalmisteluun ja määräraha 28 500€ jäi budjettiin.

Kaupunginhallituksessa tuo määräraha poistettiin alkuperäisen esityksen mukaisesti. Sinänsä lautakunnan ja hallituksen tahtotilassa ei ymmärtääkseni ole mitään eroa. Virkaa ei haluta täyttää.

Eilisessä valtuuston kokouksessa esitettiin, että tämä asia palautetaan uudelleenvalmisteluun. Uudelleenvalmistelu olisi tarkoittanut sitä, että osa budjettista olisi tuotu uudelleen päätettäväksi kesäkuussa. Tässä vaiheessa kiinnittäisin huomiota siis siihen, että olimme päättämässä budjetista, emme siitä, kuka rehtoriksi valitaan. Rehtoreista päättäminen kuuluu selkeästi lautakunnan päätösvaltaan.

Kyseisen määrärahan kohdalla sekosivat kiitettävästi puurot ja vellit. Lautakunnalle on nyt valtuuston toimesta annettu määräraha, joiden puitteissa sen on toimittava eli päätettävä, kuka rehtorin tehtävät hoitaa. Asia ei ole valtuuston tehtävä, eikä siitä päätetä talousarviokokouksessa muuta kuin määrärahan verran. Eilinen päätös rajoittaa vain sen, että omaa rehtoria Perniön lukioon ei ole varaa palkata. Asian aiheuttama hämmennys olisi ehkä poistunut, mikäli olisi alunperin esitetty, että varsinainen päätös tehtävien hoitajasta tehdään myöhemmin.

SDP:n valtuustoryhmä jätti eilen aloitteen nuorten yhteiskuntatakuuseen liittyen. Aloite on luettavissa täällä.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home