Wednesday, April 18, 2012

Kirjastoa kyydissä

Luin hämmästyksekseni uutisen, että Halikon kirjaston kohtalosta päätettäisiin tulevan viikon tiistaina. Uutisen voi lukea täältä. Hämmästyin siksi, että päätös on tulevan vuoden 2013 talousarvioasioita, joita vasta ollaan alettu neuvotella. Sinänsähän uutisessa ei ole mitään uutta, sillä kirjaston lopettaminen luki jo alkujaan vuodetulla sivistystoimen harkinnanvaraisten palveluiden listauksessa.

Mielestäni lautakunta ei voi päättää asiasta tiistaina ainakaan häiritsemättä meneillään olevia budjettineuvotteluja. Nyt tulisi keskittyä vain tämän vuoden lisäleikkausten löytämiseen ja jättää ensi vuoden talousarvion käsittely sille kuuluvaan paikkaan. Oman näkemykseni mukaan lautakunnan ei myöskään tule asiaa tiistaina päättää, vaan jättää kokonaan käsittelemättä.

Kyseessä on mitä suuremmassa määrin asia, joka myös kaikkien valtuustoryhmien tulee perusteellisesti käsitellä. SDP:n ryhmä on omassa työssään vasta alussa. Olen ymmärryksessä, että myös muut suuret ryhmät ovat päässeet vasta alkuun ensi vuoden talousarvion asioissa.

Oman tajuntani yli menee myös se, miten sivistystoimessa tätä asiaa ajatellaan. Onko niin, että sen toivottiin menevät läpi kaikessa hiljaisuudessa, eikä kukaan tähän puuttuisi? Jos meillä on olemassa porukka, joka talousarviota valmistelee, miksi vedetään välistä asioita päätöksentekoon?


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home