Tuesday, October 25, 2011

Takinkääntöä ja kuntapolitiikkaa

Salon kaupunginhallitus käsitteli eilen palveluverkkoa ja siinä yhteydessä Särkisalokodin sekä Mussaaren alakoulujen kohtaloa. Hallituksen enemmistö oli molemmissa asioissa lakkauttamisten kannalla. Merkittävää oli, että Vihreän ryhmän mielipide oli tehnyt täyskäännöksen aiemmin syksyllä käydyistä neuvotteluista. Lisäksi kaupunginhallituksen puheenjohtaja oli ryhmänsä kanssa eri linjoilla.

Kaupunginhallituksen pj toteaa päivän Salon Seudun Sanomissa, ettei kotihoito ole Särkisalossa vaihtoehto, koska välimatkat ovat pitkiä. Pitäisikö siis Särkisalon vanhukset laitostaa ennen aikojaan vain välimatkan takia?

Vielä syyskuussa Nummentalo kirjoitti blogissaan: " Ikävä kyllä tässä vaiheessa näyttää siltä, että esimerkiksi Keskustan valtuustoryhmä ei ole yhtenäinen eikä pysty sitoutumaan tuleviin päätöksiin samoin kuin Kokoomus ja SDP. Poliittisten irtopisteiden keräämiseen ei pidä nyt yhdenkään vastuullisen kuntapäättäjän ryhtyä. Varmasti myös kuntalaiset ymmärtävät, että tilanne vaatii myös kipeitä ja ikäviä päätöksiä." Mielenkiintoinen takinkääntö. Vai toivooko hän salaa, että muiden äänillä kipeät päätökset tulevat tehtyä ja itse selviää pyhimyksen leimalla?

Marraskuun valtuustosta ei tule helppo. Ja kuka kuvittelee, että mielellämme olemme leikkauksia tekemässä, menköön itseensä. Mukavaa tämä ei ole, vaan pakollista. Marraskuun 14. päivän jälkeen selviää sitten se, millaisia muokkauksia budjettia varten vielä pitää tehdä. Nyt hyvät keskustalaiset, Nummentalo, Vasemmistoliitto ja Vihreät, odotamme tarjoamaanne vaihtoehtobudjettia! Sovitun paketin jälkeen aikaa vaihtoehdon tekemiselle on ollut runsaasti.

Ensi vuonna(vuoden 2013) budjetti kannattanee valmistella ihan perinteisessä marssijärjestyksessä, koska mukanaolo valmistelussa ei ole lisännyt poliittista sitoutumista. Mitä tolkkua ja järkeä on istua tuntikaupalla etsimässä sopua, kun loppuviimein ollaan taas kuin pellossa. Joulukuun valtuuston lopputulos on todennäköisesti menojen lisääntyminen tulojen lisääntymistä enemmän. Tai ainakin siltä nyt näyttää.

Olen sanonut mielipiteeni julki syyskuun alussa. Seison edelleen sanojeni takana. Näkemykseni on, että myös poliitikon sanaan on voitava luottaa. Mitä tulee sellaisesta kuntapolitiikasta tai puhumattakaan valtakunnan politiikasta, jos poliitikko kääntää päätään jokaisen tuulenvireen mukana?

1 Comments:

At 3:10 PM , Anonymous Anonymous said...

Jospa tässä kävikin niin, että vieläkään kukaan ei ole pystynyt näyttämään, että Särkisalokodin sulkemisesta tulisi säästöjä. Jos itse olet sulkemassa kotia säästöjen takia, niin koitappa saada selville onko niitä edes tulossa. Uskoisin pj:n tulkinneen asian siten, ettei päätöksiä tule tehdä pelkästään jääräpäisyydestä.
Kari S

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home