Sunday, March 20, 2011

Työ ja oikeudenmukaisuus

Mitä on oikeudenmukaisuus? Onko se sitä, että yritysjohtaja vaatii kovaan ääneen palkkamalttia ja saa itse yli kahdenkymmenen prosentin palkankorotuksen? Onko se sitä, että verotusta siirretään entistä enemmän tasa-veroihin? Onko se sitä, että lääkäriin pääset vain paksun lompakon avulla? Onko se sitä, että asumiskustannukset nousevat niin, että joudut kärvistelemään palkallasi äärirajoilla? Onko oikeudenmukaisuus sitä, että lapsilisä leikkaantuu kaikkein köyhimmiltä perheiltä?

Minä vastaan kysymyksiini yksiselitteisesti EI. Oikeudenmukaisuus on sitä, että verot kerätään maksukyvyn mukaan progressiivisesti. Se on sitä, että kaikki lapset ovat oikeutettuja lapsilisään. Se on sitä, että kukaan ei joudu luopumaan asunnostaan sähkölaskujen vuoksi. Oikeudenmukaisuus on sitä, että tuloerojen kasvu pysähtyy. Oikeudenmukaisuutta on hyvä, edullinen ja laadukas julkinen terveydenhuolto. Oikeudenmukaista on, ettei yksikään ihminen putoa yhteiskunnan ulkopuolelle.

SDP:n vaalien kärkiteemoina ovat työ ja oikeudenmukaisuus. Copyrightin kanssa. Me haluamme Suomesta maan, jossa on maailman paras työelämä, oikeudemukainen verotus ja laadukkaat julkiset palvelut. Haluamme yhteiskunnan, jossa on hyvä elää. Haluamme voida yhteiskunnassamme hyvin - pelkkä paremmin voiminen ei riitä. Vastuullinen ja oikeudenmukainen. SDP - kansan edustaja.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home