Tuesday, February 15, 2011

Demokratiaa(ko)?

Salon kaupungissa ollaan jälleen puuhaamassa matkaa Vietnamiin. Tällä kertaa matkan teemana on koulutus- ja yritysyhteistyö, joiden luomiseksi tarvitaan kaupunginjohtajan luomia kontakteja. Matka rahoitetaan rakennemuutosrahoista. Vietnamiin yritettiin ensimmäistä kertaa jo heti kuntaliitoksen jälkeen 2009. Asia kaatui tuolloin ennen kuin oli edes ehtinyt alkaa. Nyt on uuden yrityksen vuoro.

Katselin tuossa läpi kaupunginhallituksen esityslistat ja pöytäkirjat, mutta en löytänyt mainintaa kaupunginjohtajalle myönnetystä virkavaapasta tai edes virkamatkasta. Kaupungin hallintosääntö on yksiselitteinen siinä, että em. asioista päättää kaupunginjohtajan osalta kaupunginhallitus. Kukapa muu niistä päättää voisikaan kuin esimies. Olisi kiva saada selvyys siihen, kuka/ketkä ja missä tästä matkasta kaupunginjohtajan osalta on päätetty.

Onko asia poliittisesti niin arka, että sitä ei ole haluttu kaiken kansan tietoisuuteen hallituksen päätöksenä tuoda ja sen sijaan suhmuroitu? Jos näin on, olen erittäin pettynyt. Se siitä avoimmuudesta ja demokratiasta sitten. Vessasta alas vain.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home