Wednesday, November 10, 2010

Nästa måndag - ratkaisun hetki

Ensi maanantaina Salon kaupunginvaltuusto päättää vuoden 2011 veroprosentista. Jo viime vuonna SDP esitti prosentin nostamista 19:ään. Tuo nosto olisi tarkoittanut kahdeksan miljoonaa kevyempää velkataakkaa. Esitys kaatui porvariäänin ja kaupungin veroprosentti jäi ennalleen kahdeksaantoista.

SDP on tänä syksynä valmistanut oman vaihtoehtonsa kaupungin talouden tasapainottamiseksi. Veroprosentin nostaminen on yksi keino muiden joukossa, ei mikään itsetarkoitus, kuten porvareiden suusta usein kuulee väitettävän. Keinovalikoimassa tämä on kuitenkin meille ensisijainen, jos vaihtoehtona on rahasumman repiminen palveluja heikentämällä tai kaupungin työntekijöiden selkänahasta. Sekä lomautukset että palveluiden alasajo ajavat samaan lopputulemaan - kuntalaisten asemaa heikennetään. Palvelua ei enää saa tai sen saaminen hankaloituu.

Maanantaina ratkeaa, mihin suuntaan kaupunkiamme halutaan tulevaisuudessa viedä. Voittavatko kovat porvarilliset vai pehmeät inhimilliset arvot? Vaa'ankielen asemaan nousevat muutamat valtuutetut, jotka ovat erimieltä ryhmänsä kanssa. Näitä on sekä Kepun että Kokoomuksen leirissä. Pitääkö Kokoomuksen ryhmäkuri yhtä tiukasti kuin tähänkin saakka vai onko vapaa ajattelu sallitu?

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Roos sanoi taannoin, että mikäli lomautuksiin mennään, niin hän tulee ehdottamaan, että ensin lomautetaan ylin virkamiesjohto toistaiseksi. Näin lomautukset eivät haittaa tekeviä käsipareja ja suhteessa saadaan suurempi säästö. Jukan ajatteluun voin yhtyä

Kaupunginjohtaja on lisäksi esittänyt, että rahaa haalitaan myymällä kiinteistöjä. Kiinteistöjen myyminen on osaltaan aivan perusteltua, mutta niistä saatu raha lämmittää kuin pakkasella housuun pissaaminen. Ranta-alueiden myynnille sanon jyrkän ei. Onneksi myös muualta on tullut vastaavaa signaalia.

Toivon valtuustolta viisautta toimia niin, että kuntalaisten oikeus palveluihin ei vaarannu. Toisin sanoen, maanantaina veroprosentti tulee nostaa yhdeksääntoista.


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home