Thursday, November 04, 2010

Budjetteja

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys on lehtitietojen mukaan alkanut vilkkaasti. Toiveita äänestysprosentin noususta siis on. Salon lukiossa päästiin mielestäni kohtuulliseen äänestäjien määrään, mutta ainakin ammattiopiston Karjalankadun toimipisteessä oli kovasti hiljaista. Itse äänestin siellä ja minun lisäkseni kolmetoista muuta. Se on aika vähän.

Monet ehdokkaat panostavat näihinkin vaaleihin rahallisesti, ainakin itselleni, suuria summia. Tämän olen päätellyt siitä, että Salon Seudun Sanomien etusivun mainostila ei ole ihan ilmaista. Tosin sitä ei ole mikään lehden mainostila.

Sosialidemokraatit päättivät jo keväällä lähteä vaaleihin ilman listan yhteisiä lehtimainoksia. Kaikkien vaalien osalta ilmoittelu tuntuu korvaavan yhä enemmän suoraan kansan parissa tehtävää jalkatyötä. Me haluamme panostaa tähän. Vaalityötä voi tehdä myös vähemmällä pääomalla ja silti tulla valituksi. Osa nykyisistä valtuutetuistammekin on valtuustossa nollabudjetilla.

Omien verkostojen käyttäminen on kaikessa vaalityössä avainasemassa. Myös avoin ja iloinen vaalimieli on tärkeää, jotta ihmisten on helppo tulla lähelle. Jalkautuminen, kuunteleminen ja keskusteleminen ovat parhaita vaalityökaluja. Lehti-ilmoittelu ei suinkaan ole merkki muita suuremmasta kiinnostuksesta.

Toivotan kaikille onnea seurakuntavaalien loppurutistukseen!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home