Sunday, October 03, 2010

Sirkushuveja

Salon kaupungin talousarvion valmistelu alkaa kaikessa surullisuudessaan saada populistisia, ja jopa huvittavia, piirteitä. Kaupunginhallituksen puheenjohtajalle eduskuntavaalit ovat selkeästi liian lähellä vaikeiden päätösten tekemiseen. Tämä on johtopäätökseni siitä, että hän tämän päiväisessä kolumnissaan varoi tarkasti pyllistämästä kenellekään.

Salo-lisään ei saa kajota, tilatukia ei saa lopettaa ja veroja ei saa korottaa. Tässä kolumnin pääviesti.Vaikka teesit sinällään ovat jotenkuten kunnossa ja voin ne allekirjoittaa, niin nyt peräänkuulutan kyllä vastuuta. Kun asettaa tällaisia vaateita, on osoitettava myös rahat. Ja Kokoomushan osoittaa. Koko lystin maksaa sitten tietenkin kaupungin henkilöstö. Pidän todella kestämättömänä ajatuksena sitä, että talkoisiin huudetaan apuun vain osa kuntalaisista, sillä sitähän myös työntekijät ovat. Itse Salo-lisän saajana pidän kohtuullisena myös omaa osallistumistani kunnan palveluiden tuottamiseen korkeamman veron muodossa. Verojen korottaminen ei ole demareille itsetarkoitus, vaan keino selvitä vaikeasta taloustilanteesta. Kokoomukselle kaupungin toimintojen alasajo on ideologista. Vaikka miten asiaa pyörittelee, niin sinisestä ei saa punaista.

Kokoomus on toivonut valtuustoryhmien välisiä neuvotteluja talousarviosta ja tasapainotusohjelmasta. Nyt tilanne on kuitenkin niin levällään ja kaksi suurinta puoluetta niin kaukana toisistaan, että neuvotteluja lienee turha edes aloittaa. Keskustan liikkeistä ei kukaan tiedä mitään, mikä ainakin allekirjoittanutta kummastuttaa kovasti. Onko niin, että Kokoomus on lomautus- ja palkanalennuspuheissaan jopa valmis yhdistymissopimuksen rikkomiseen, jää nähtäväksi.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home