Tuesday, October 19, 2010

Mur ja lyhyt äänestyskehotus

Aivan aluksi haluan purkaa tuntoja suhteessa paikallislehteemme. Olen ollut poliittisessa toiminnassa mukana ikäisekseni jo hyvän tovin. Myös Varsinais-Suomen SDP:n piirikokouksia on jo hyvä määrä plakkarissa. Kuitenkaan kertaakaan, en kertaakaan, ole ollut niin pienessä tai porvarillisessa kylässä mukana piirikokouksessa, etteikö paikkallinen lehti olisi vaivautunut paikalle. Nyt sekin on nähty. Se tapahtui Salossa. Valtalehtemme näki siis kovin mitättömäksi tämän(kin) tapahtuman. Sillä ei kukaties ollut uutisarvoa, kun yhtään rikostutkinnan alaista ei ollut paikalla.

Sitten lyhyesti varsinaiseen asiaan. Viime tiistain Ylen homoillan jälkeen kirkosta on eronnut ennätysmäärä ihmisiä. Vaikka ohjelmassa puhuneet henkilöt esittivätkin etovia kommentteja, en näe kirkosta eroamista tienä sille, että suvaitsevaisuus lisääntyisi. Päinvastoin. Mikäli kaikki suvaitsevaisuus lähtee kirkosta, on meillä olemassa entistä konservatiivisempi kirkko. Paras tapa vaikuttaa on kirkon sisällä.

Seurakuntavaalit ovat ovella ja niissä kukin kirkon jäsen pystyy omalta osaltaan vaikuttamaan siihen, millaisia päättäjiä kirkon luottamushenkilöiksi valikoituu. Toivon, että tätä harkintavaltaa käyttää mahdollisimman moni tulevissa vaaleissa. Itse olen ehdolla numerolla 201. Muista äänestää!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home