Saturday, August 14, 2010

Täystyrmäys

Aamusella silmiin pisti uutinen Ylen sivuilla. Uutisessa kerrotaan eräiden maakuntalehtien uutisoivan liittyen SDP:n maahanmuuttopolitiikkaan. Muut puolueet arvostelevat sitä. Puolueemme politiikka on kuulemma sekä vastustavaa että kannattavaa. Allekirjoittaneelle ei aukea mm. Vihreiden kanta ohjelmaamme: populismia, sekavuutta ja kosiskelua.

Sosialidemokraattien mamu-ohjelma korostaa työntekijöiden oikeuksia sekä hädässä olevien auttamista eli solidaarisuutta ja tasa-arvoa. Noita liikkeemme perusteesejä. Haluamme estää kaksien työmarkkinoiden syntymisen. Hallituksella tähän ei ole tahtoa. Hallituskauden aikana työsuojelussa ja -valvonnassa on tapahtunut huomattava resurssivähennys. Kokoomukselle kaksien työmarkkinoiden syntyminen sopinee hyvin, sillä onhan halvempi työvoima aina yrityksen etu. Mutta missä on vastuu? Oikeuksiaan ja käypää palkkaa vaativa kadun tallaaja ei enää saa työtä, koska se voidaan teettää halvemmallakin.

Kuten todettu, en ymmärrä muiden kuvaamaa ristiriitaa maahanmuuttopolitiikassamme. Ohjelma korostaa kautta linjan kaikille samoja oikeuksia. On kuitenkin selvää, että Suomessa on omat sääntönsä mm. työehtosopimusten muodossa. Oikeuksien lisäksi tulee myös velvollisuuksia. Mikä se sellainen maa on, jossa noudatetaan aina sitä lakia ja asetusta, minkä maan kansalaisesta kulloinkin on kysymys? Kysynpähän vaan. Kun Jutta Urpilainen keväällä käytti lausetta: "Maassa maan tavalla", ei se ollut kytkeytynyt mihinkään maahanmuutovastaisiin ajatuksiin. Muut puolueet, median arvokkaalla avustuksella, käänsivät asian sellaiseksi.

Demareiden ohjelma on ensimmäinen, joka ottaa laajemmin kantaa maahanmuuttoon kokonaisuutena. Tähän asti keskustelu on pyörinyt yksittäisten asioiden ympärillä - ilman kokonaiskuvaa. Keskustelu on avattu. Demarit esitteli vahvan ja selkeän ohjelman. Jääkäämme odottamaan muiden vastausta samoihin kysymyksiin.

Käväiskääpä lukemassa Aholan Pasin mietteitä.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home