Monday, August 30, 2010

Tasa-arvokeskustelua

Tämän iltainen valtuusto oli juuri niin lyhyt kuin olin ajatellutkin. Aloitteita mahtui taas listalle useita. Allekirjoittanut ei voi olla hämmästelemättä sitä, miten Anisten ratsastustalliin liittyvä aloite saatiin käännettyä sukupuolten väliseksi tasa-arvokysymykseksi.

Ratsastus toki on tyttöjen laji, mutta sen vertaaminen jalkapalloon ontuu kohtalaisen pahasti. Jalkapallo on sekä maailman että Suomen yksi suosituimpia lajeja(jopa suosituin). Suomessa laji liikuttaa viikottain noin puolta miljoonaa kansalaista. Tyttöjen ja naisten määrä kasvaa vuosittain noin 10% ja oli vuonna 2006 19% koko harrastajamäärästä. Onko kyseessä siis enää miesten laji? Mikäli halutaan verrata eri lajeja keskenään, tulee etsiä lajit, jotka ovat sekä harrastajamääriltään että kustannuksiltaan samalla tasolla.

Olen kuitenkin tasa-arvon puolestapuhuja. Totean, että todellista tasa-arvoa on olla sukupuolittamatta kotitöitä ja urheilulajeja miesten ja naisten osiin. Poika taitoluistelukentällä on harvinaisuus siinä missä tyttö hyppyrimäessä. Yhteiskunnan tuella tuskin on merkitystä lajivalintaan. Toisten lajien harrastamisen järjestäminen on yritysten vastuulla, mutta toisia pyörittävät urheiluseurat vapaaehtoisvoimin. Voidaan myös kysyä, onko kunnan tehtävä tukea yritystoimintaa, vaikka se urheiluun liittyykin?

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home