Tuesday, August 24, 2010

Kesäkokousterveisiä

Terveisiä SDP:n eduskuntaryhmän kesäkokouksesta Tampereelta. Puoluekokouksesta lähtenyt draivi jatkuu!

Hallituksen toimet eivät saaneet aikaan hurraa-huutoja. Varsinkin työministeri Sinnemäen toimintaa täytyy kummastella. Ilmeisesti työministerin tehtäviin ei enää kuulu työllisyysmäärärahojen riittävyydestä huolehtiminen. Sinnemäki hurraa ja taputtaa, kun 60 miljoonaa nappaistaan varoja pois.

Hallitus on unohtanut nuorisotyöttömyyden totaalisesti. Pajatoiminnalta leikataan varoja. Nuorten pajatoiminta tekee työtä juuri niiden nuorten kanssa, joilla syrjäytymistä on jo tapahtunut tai riski siihen olemassa. Siis niiden kaikkein heikoimmassa asemassa olevien nuorten hyväksi. Nuorisotyöttömyyden hoito on tulevaisuuteen panostamista. Hallitus saarnaa tulevaisuudessa häämöttävästä työvoimapulasta, mutta ei tee mitään sen eteen, että nuoret saataisiin pois työttömyysputkesta. Jo muutama kuukausi voi aiheuttaa pysyviä vahinkoja!
Nuorisotyöttömyys on Varsinais-Suomessa noussut 160% viime vuoden takaiseen, joten tämä kysymys koskettaa omaa aluettamme erittäin läheltä.

Työurien pidentäminen on ollut keskustelussa siitä saakka, kun Vanhanen palasi Rukan lumilta. Eläkejärjestelmään demareiden hallitusvastuun aikana tehdyt muutokset ovat alkaneet tuottaa tulosta, joten en ymmärrä, miksi eläkeikään pitäisi taas kajota. Viimeisin tutkimus osoittaa, että suomalaiset haluavat tehdä työtä yhä pidempään. Työuria on pidennettävä, mutta molemmista päistä ja huolehdittava myös siitä, että keskivaiheella työuraansa olevat saavat tehdä työtä ja jaksavat tehdä työtä. Keskustelussa pitäisi myös ottaa huomioon eri työpaikkojen erot - raskaan metalliteollisuuden rautakourien ja toimistossa paperitöitä tekevien työoloissakin kun on eroja, jotka vaikuttavat niin terveyteen kuin muuhun jaksamiseen.

Kuulimme kokouksessa myös Juhana Vartiaisen alustuksen, jossa käsiteltiin Pohjoismaiden selviämistä lamasta. Selväksi tuli, että Norja, jonka elvytys on painottunut muualle kuin veroelvytykseen on selvinnyt nopeimmin ja parhaiten. Suomessa elvytys on ollut 90 prosenttisesti veroelvytystä. Nyt hallitus ei edes väitä elvyttävänsä, vaan on ilmoittanut, että elvytys on nyt loppu ja palataan normaaliin päiväjärjestykseen. Elvytyksen liian varhainen lopettaminen saattaa lopettaa alkaneen talouskasvun.

Paljon asiakeskustelua, oman vaihtoehdon esittämistä, paljon naurua ja huumoria ja ihania tovereita. Niistä on demareiden kokoukset tehty!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home