Sunday, August 22, 2010

Syntyjiä ja murhaajia

Aivan aluksi haluan onnitella itseäni. Edellinen postaukseni oli kolmassadas(300) tekstini. Olisin toivonut juhlatekstille hieman iloisempaa aihetta, mutta minkäs teet.

Salossa keskustelu käy kuumana kahden asian ympärillä: synnytysten ja murhattujen kissojen. Murhattujen siksi, että jos kissa tapetaan omalla pihallaan(tappajalle siis vieraalla pihalla) pistoolilla, on mielestäni kyseessä suunniteltu teko. En voi käsittää, ettei löydy muuta keinoa purkaa kissavihaansa kuin ampua eläin!

Sitten sananen synnytyksistä. Salon aluesairaalassa on loistava, ihmisläheinen synnytysosasto. Nyt on kuitenkin herätelty keskustelua osaston lopettamisesta joskus vuosikymmenen lopulla. Ihan alkuunsa totean, että vastustan lopettamista viimeiseen saakka.

Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirin alueella lopetettiin Loimaan synnytysyksikkö jokin aika sitten. Suuri osa näistä synnyttäjistä tulee nykyään Saloon ja on nostanut kaupungissa syntyneiden lasten määrää. Samoin on naapurista loppunut Raaseporin synnytysosasto. Raasepori kuuluu toki eri sairaanhoitopiirin alueeseen, mutta tällä hetkellä on valmisteilla laki, joka antaa ihmisille suuremman mahdollisuuden valita hoitopaikkansa. Tämä tarkoittanee myös sitä, että Salon suuntaan saattaa olla Raaseporin suunnalta tulijoita.

Suuri ei välttämättä aina ole kustannustehokasta, eikä aina varsinkaan ihmisläheistä. On ylipäänsä kummallista, että kaikkeen toimintaan ollaan aina löytämässä minimiluku, jonka pitäisi täyttyä. Näin on kouluissa, terveyskeskuksissa, kirjastoissa ja nyt myös siis synnytyksissä. Tuhannen synnytyksen raja tuntuu aivan tuulesta temmatulta.

Toivon, että Salon päättäjät yhteistuumin taistelevat synnytysten jatkumiseksi kaupungissamme!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home