Tuesday, June 15, 2010

Rannalle, sannalle ja bussiin

Salon kaupunginvaltuusto kokoontui eilen kevään viimeiseen istuntoonsa. Ainakin parissa puheenvuorossa siunailtiin kuljetusten ja joukkoliikenteen surkeaa tilannetta. Joukkoliikenteen palvelutasoa selvitetään tällä hetkellä työryhmässä, jonka työn pitäisi valmistua vuoden 2011 alkupuoliskon aikana. Olen itse mukana työryhmässä ja voin todeta, että tilanne ei ole helppo. Toivoisin kuitenkin työrauhaa jatkuvan hoputtamisen ja moittimisen sijaan. Kaupunginhallitus on antanut aikaa ensi vuoteen ja siihen on ryhmä sitoutunut.

Valtuuston kokous oli siitä harvinainen, että kiitosta jaettiin. Tarkastuslautakunnan arviointikertomusta kehuttiin vuolaasti. Hyvää työtä oli lautakunta tosiaan tehnytkin. Kertomus oli selkeää suomea, pussihousupäättäjää ja kuntalaista hyvin palveleva kokonaisuus. Totesin vieressäni istuvalle lautakunnan vpj Tapio Saariselle, että pj Jaakko Halkilahti vaikuttaa hommaansa todella pätevältä. Sitä hän kuulemma onkin. Lautakunta oli jälleen tehnyt oman työnsä itse, ilman virkamiesten apua ja se näkyi.

Valtuusto äänesti muutamasta asiasta. Ennakkoon ajatellen niistä merkityksettömin oli koirien uimapaikka, joka nousikin esiin taas merkitystään enemmän. Valtuuston enemmistö ei vastusta koirien uimapaikkaa, vaan halusi asian uudelleen valmisteluun lukuisten puutteiden takia. Valmisteluteksti oli onnettoman huono. Tekstissä oli mm. seuraavat lauseet: "Kun en sen paremmin ole selvillä koiraharrastajista harkinnette siellä miten ja kenelle asiasta tiedotetaan." ja "Jos tarvitsevat jotain kiinteitä poijuja tms. niin syytä sopia kiinteistöosaston kanssa."Hevosmiesten tietotoimisto osasi kertoa, että tekstin laatija ei edes tiennyt tekstin olevan aloite vastaus, vaan luuli sitä normaaliksi sähköpostiksi. Eli koirat saavat varmasti uimapaikkansa, kunhan valmistelu hoidetaan oikein mm. naapurikiinteistöjen omistajia kuullaan.

Kyselytunnilla Harri Lindholmin kysymys Golf-kentän vuokrasopimuksesta oli ihan aiheellinen. Kaupungilta on liitoksen jälkeen tullut esiin useita vuokrasopimuksia, joiden ehdot ovat kaupungin kannalta kohtuuttomat. Näistä mainitakseni Riran ja Keilahallin.

Syksyllä jatketaan jälleen uusien haasteiden kanssa.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home