Monday, May 24, 2010

Kaikki on mahdollista

Olen eilen viettänyt työpäivän mittaisen rupeaman piiritoimistolla Turun työväentalolla. Ensin muutaman tunnin laskien eduskuntavaalien ehdokkaista käydyn jäsenäänestyksen tuloksia ja sitten puoluekokousryhmän kokouksessa puoluesihteeriehdokkaita kuunnellen ja asiakysymyksiä käsitellen.

Katja Taimela pärjäsi jäsenäänestyksessä mahtavasti ja sijoittui kolmanneksi. Hänen edelleen kirivät Ilkka Kantola ja Heli Paasio. Piirin puheenjohtaja Mika Maaskola sijoittui istuvien kansanedustajien jälkeen neljänneksi. Veikkaukseni kärjen osalta osui oikeaan. Onnittelut kaikille paikkansa varmistaneille! Tästä on hyvä jatkaa työtä kohti vaalivoittoa!

Puoluekokoukseen valmistautuminen on loppusuoralla. Aloitekirja on luettu ja visioasiakirjaan perehdytty. Puoluekokous käsittelee 343 aloitetta sekä Varjosta valoon -asiakirjan. Aloitteiden määrä kertoo mielestäni siitä, että SDP:n jäsenillä on vahva halu vaikuttaa puolueen linjaan ja puoluekokouksen katsotaan olevan edelleen se paikka, jossa suuret ja vähän pienemmätkin linjat vedetään. SDP on perinteisesti ollut se puolue, jonka puoluekokousten paino on ollut ohjelmatyössä. On mukava nähdä, että sitä olemme edelleen.

Viime kerralla pidettyyn kokoukseen nähden olen valmistautunut hieman eri tunnelmissa. Tulevan puoluekokouksen henkilövalinnat koskevat myös allekirjoittanutta uudella tavalla. Varsinais-Suomen puoluekokousryhmä on asettanut allekirjoittaneen ehdolle puoluevaltuuston varapuheenjohtajaksi, mikä on minulle suuri kunnia. Vielä on jännitettävä ensi muutama yö, jotta asia puoluekokouksessa ratkeaa.

Toinen piirimme ehdokas puoluehallituksen pöytäkuntaan on nykyinen puolueen 1. varapuheenjohtaja Ilkka Kantola, jota esitetetään edelleen jatkamaan puolueen puheenjohtajistossa. Myös muut istuvat varapuheenjohtajat ovat ilmoittaneet jatkohaluistaan. Myös lukuisia muita ehdokkaita on tullut mukaan kisaan. Heistä nimekkäimmät Susanna Huovinen ja Kari Rajamäki. Itse kannatan nykyisen puheenjohtajiston jatkokautta. Meillä on nyt varapuheenjohtajina kolmikko, joka täydentää toinen toistaan.

Tästä päästäänkin sujuvasti puoluesihteerin valintaan. Kaikki kolme ehdokasta kävivät eilen ryhmässämme esittäytymässä. Yksi tähti loistaa ylitse muiden. Puoluesihteeri täydentää hyökkäysketjumme ja parhaiten sen Jutan ja Eeron rinnalla tekee Mikael Jungner. Vaikka olin melko varma kannastani jo ennen eilistä, perusteluni täydentyivät esittelyn aikana. Mutkaton ja vilpitön esiintyminen oikeilla teemoilla teki vaikutuksen. Parasta Mikaelissa kuitenkin oli hänen uskonsa Jutta Urpilaiseen. Hän kutsui Juttaa timantiksi. Näen, että Jungner osaisi parhaiten hioa esiin kiillon ja särmät. Toinen vahva argumentti on Mikaelin usko tulevaisuuteen ja positiivisuuteen. Sloganikseen hän ilmoitti: "Kaikki on mahdollista!"


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home