Sunday, May 30, 2010

Halaa kaksi demaria päivässä

Puoluekokous on ohi. Upean, jopa maagisen tunnelman jälkeen on haikea palata kotiin. Tunnelma tarttui toivottavasti kaikkien edustajien selkäytimeen. Sieltä sitä voi kukin levittää ympärilleen. Muutamia huomioita kokouksen valintoihin ja päätöksiin haluan kuitenkin tehdä.

Jutta. Upea puheenjohtajamme Jutta. Kahdessa vuodessa sinusta on kasvanut puoluejohtaja, joka on valmis viemään SDP:n hallitukseen ja sitä kautta nostamaan kansakuntamme ylös lamasta. Valtaisa liikutus iski lävitseni, kun perjantai-iltana astuit lavalle. Sinä hetkenä, kun Taistojen tiellä kajahti, ei ollut epäselvää, oletko valmis asettamaan itsesi alttiiksi tämän liikkeen eteen.

Mikael. Puoluekokousedustajat uskoivat sinuun. Kenttäväki on asettanut tulemisellesi suuria odotuksia. Uskon, että ne odotukset tulet lunastamaan. Tie ei ole helppo. Liike tarvitsee kaltaistasi vasenta laitaa. Jutta osaa kyllä maalinteon, kunhan siihen pedataan paikka.

Maria, Ilkka ja Piia. Teidät valittiin jatkokaudelle. Se on osoitus, että olette onnistuneet siinä toimessa, joihin teidät Hämeenlinnassa valittiin. Osaatte, pystytte ja kykenette.

Puoluevaltuuston puheenjohtajana jatkaa Jouni Backman. Nöyrin mielin otan vastaan minulle uskotun roolin valtuuston ensimmäisenä varapuheenjohtajana. Hallituksen pöytäkunnan kuopus kiittää kaikkia tuesta! Valtuuston puheenjohtaja kolmikon täydentää Krista Kiuru Satakunnasta, Porista.

Asiakysymyksistä haluan nostaa esille perhevapaat sekä sukupuolineutraalin avioliittolain kannattamisen. Hämeenlinnasta Joensuuhun ei ollut kuin kaksi vuotta. Se aika riitti siihen, että puoluekokous oli vihdoin valmis ottamaan positiivisen kannan perhevapaamalliin, jossa molemmille vanhemmille on osoitettu osansa vapaasta. Lisäksi kokous päätti, että puolue haluaa pidentää perhevapaata nykyisestään.

Avioliittolain muuttaminen sukupuolineutraaliksi on puhdas tasa-arvokysymys. Olisi ollut käsittämätöntä, mikäli asiaa ei oltaisi hyväksytty. Liikkeen, joka on syntynyt tasa-arvon saavuttamiseksi ja paremman elämän tarjoamiseksi, täytyy olla sellainen myös käytännössä.

Joensuun puoluekokous teki merkittäviä päätöksiä sekä loistavia henkilövalintoja. SDP on valmis ensi kevään vaaleissa. Valmis tarttumaan työhön hyvinvointivaltion pelastamiseksi!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home