Wednesday, May 19, 2010

Avustusten viidakossa

SSS:n tämän päivän numerossa on Simo Paassillan kirjoitus eläkeläisjärjestöjen liikunta-avustuksista. Lautakunta on päättänyt, että nämä järjestöt eivät ole oikeutettuja avustukseen, koska niiden keskusjärjestöt eivät ole opetusministeriön listoilla liikuntajärjestöjä. Lautakunta ei ole lähtenyt jakamaan harkinnanvaraisia avustuksia, mikä on mielestäni oikea linja. Sillä olisimme äkkiä päättymättömässä suossa.

En ollut mukana lautakunnan päätöksenteossa, mutta kaupunginhallituksen avustuskäsittelyssä olin mukana. Hallitus lähetti omat avustuksensa uuteen valmisteluun ja siinä yhteydessä pyysin tutkimaan, mikseivät liikunta- ja nuorislautakuntaan tulleet avustushakemukset olleet listalla. Listalle oli mahtunut pitkä liuta eläkeläisjärjestöjä. Toivottavasti kaikki nyt saavat tässä tasapuolisen kohtelun ja myös Linuun tulleet hakemukset käsitellään uudelleen hallituksessa. En ainakaan minä vähättele eläkeläisyhdistysten toimintaa millään tavalla.

Avustusjärjestelmä on tällä hetkellä kovin sekava. Viime vuonna eläkeläisjärjestöt saivat avustusta sosiaalitoimesta, nyt kaupunginhallituksesta. Pohjiimmiltaan järjestelmän tulisi olla sellainen, että avustuksia saa vain yhdeltä luukulta. Nyt hallituksen listalle oli jo eksynyt sellainenkin kummallisuus, että ainakin yksi yhdistyksistä oli jo avustuksensa saanut. Avustusjärjestelmä on mielestäni kokonaistarkastelun tarpeessa, jotta jokaiselle löytyy oma paikkansa, joka ei vaihdu joka vuosi.

*********

Sitten maanantain valtuustoon. Yksi poiminta. Voihan roska! Eikö riitä, että asiasta on jo jauhettu monta kertaa pitkiä aikoja, vaan siitä vielä pitää aloitettakin tehdä? Mielenkiintoinen näkemys, että yksityistäminen toisi jätekuljetukset ilmaiseksi. Milloin liiketoimintaa on näin alettu harjoittaa? Aloitteen jättäneellä Satopäällä on varmaan myös suunnitelma, miten kunta sitten jatkossa hoitaa sille kuuluvan valvontatehtävän? Rouskiksen kohtaloon joutunemme palaamaan, ainakin, jos muut omistajakunnat toteuttavat uhkauksensa ja lähtevät yhtiöstä.


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home