Tuesday, April 13, 2010

Voihan valtuusto

Eilinen kaupunginvaltuuston kokous oli surullisen onneton. Raimo Honkanen kuvaa kokousta blogissaan kuin ompeluseuran kokoontumiseksi. Kaukana siitä ei tosiaankaan oltu. Vaikka kuoriperunoiden käyttäminen sinällään onkin ihan kannatettavaa, en voi ymmärtää, miksi asiaa pitää käsitellä valtuustotasolla saakka monen puheenvuoron verran.

Tekninen toimi sai osansa ruokapalveluiden hankinnoista keskusteltaessa(Vihreiden aloite lähiruuasta). On faktaa, että kaupungin, Salon Seudun Koulutuskuntayhtymän ja Someron kaupungin yhteinen hankintarengas on kooltaan sitä luokkaa, ettei pienellä yrittäjällä ole mahdollisuuksia selvitä kilpailussa. Jos sitten on edes mahdollista osallistua. Tekla kuitenkin aivan aiheesta käytti hankinta-asiassa otto-oikeuttaan virkamiehen päätökseen ja toimittajaksi saatiin edes yksi paikallinen toimija. Hankintarenkaassa on myös mielenkiintoinen yksityiskohta se, että Somero ei ole uuden valtuustokauden aikana tehnyt renkaassa olon jatkamisesta edes virkamiespäätöstä, saati käsitellyt asiaa luottamushenkilöorganisaatiossa.

Valtuustoaloitteita tehtiin jälleen useita. Kalevi Satopään populismi on vihdoin löytänyt huippunsa. Aloite valtuuston pienentämisestä minimikokoonsa(mikä hitto on minimikoko???) vaalien äänimäärien suhteessa. Ehdotus on paitsi surkuhupaisaa ääntenkalastelua myös käsittämättöntä ajattelua. Johan se on yhdistymissopimuksessa todettu, että valtuuston koko ensimmäisellä kaudella on 75. Näin niitä virkamiehiä työllistetään, sillä joku tämänkin aloitteen vastaustekstin joutuu kirjoittamaan.

Lisäksi: Ehdokaslistan pituuden määrää valtuuston koko. Mikäli valtuusto on pienempi, saa myös ehdokkaita asettaa vähemmän. Eli mikään puolue tuskin olisi saanut vaaleissa samaa äänimäärää kuin ne nyt ovat saaneet. Voimasuhteet saattaisivat olla tyystin erilaiset tai ainakin pieniä heilahduksia suuntaan tai toiseen voisi olla olemassa. Tai ehkä Kalevilla on tähänkin jo joku kaava olemassa? Jätetäänkö laskuista pois vähiten ääniä saaneet?

Lopuksi on todettava, että valtuuston kokoukset ovat tänä vuonna olleet yhtä tyhjän kanssa. Toivottavasti hallintosääntöä saadaan rukattua ja äkkiä. Jo nyt on piru merrassa.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home