Thursday, April 08, 2010

Helsinki ja Heinäluoma, go go!

Käväisimme eilen Varsinais-Suomen Sos. Dem piirijohdon kanssa verkostoitumis- ja opintomatkalla pääkaupungissa. Vaikka Eero Heinäluoma totesi, että turkulaisten tuleminen Helsinkiin opintomatkalle on liki mahdoton ajatus, oli päivä todella antoisa. Itse olin ensimmäistä kertaa eduskunnassa, sillä retket ovat aina ennen menneet muiden menojen vuoksi sivusuun.

Eduskuntaryhmän puheenjohtaja Heinäluoman poliittinen katsaus oli suora, rehellinen ja konstailematon. Puhuessaan Eero haastaa ihmiset todella. Hän katsoo intensiivisesti suoraan silmiin puhuessaan. Uskottavuutta ei miehestä puutu. Vaikka alkuun ihmettelin Heinäluoman valintaa ryhmän puheenjohtajaksi, täytyy todeta, että valinta on piristänyt puoluetta.

Joensuun puoluekokous valitsee puolueelle uuden puoluesihteerin. Tähän mennessä on tullut lähinnä kieltäytymisiä. Tosin eivätpä nimetkään niin kummoisia ole mielestäni olleet. Oikeastiko joku ajatteli, että Junger olisi puolueen seuraava sihteeri? Valittavan henkilön on hypättävä liikkuvaan vankkuriin, joten kokemusta pitää olla. Viime puoluekokouksessa Korhoselle niukan tappion kärsinyt Esko Ranto on yhtenä nimenä spekulaatioissa. Lisäksi nimiä on heitelty ympäriinsä vaikka kuinka monta. En vain jaksa uskoa, että tuleva sihteeri heidän joukossaan on. Jossain on olemassa tähänkin se täydellinen persoona.


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home