Friday, April 09, 2010

Debattia

Mitä tapahtuu, kun saman pöydän ääreen istuvat yli neljä vuosikymmentä puolueessa toiminut aktiivi ja pari vuotta toiminnassa mukana ollut poliitikon alku? Saadaan aikaan loistavaa debattia.

Järjestimme eilen Salossa koulutusta puolueemme uusille jäsenille. Käsiteltiin niin puolueorganisaatiota kuin kunnallispolitiikkaakin. Molemmissa voidaan uusien toimijoiden sanoa olevan aluksi hieman eksyksissä. Helposti sitä unohtaa, kuinka kuutamolla itsekin muutamia vuosia sitten vielä olin. Oman kiinnostuksen ja aktiivisuuden sekä vanhempien tovereiden ansiosta olen kuitenkin oppinut tuntemaan asiani.

Eilinen tilaisuus osoittautui menestykseksi ja palasin kotiin hyvillä mielin. Porukka oli riittävän pieni, jotta keskustelu on vuorovaikutteista ja riittävän suuri mielipide-erojen tulemiseksi. Tai kyse oli ehkä ennemminkin sukupolvien välisestä erosta. Sosiaalinen media, sähköisten kanavien käyttö jne. ovat teemoja, joiden käytössä on huomattavia eroja eri ikäryhmien välillä.

Salon Työväenyhdistyksen voidaan sanoa olevan tunnettu, paitsi suuresta jäsenmäärästään, myös siitä, etteä nuoria autetaan ja nostetaan esiin. Esimerkkeinä tästä nyt ovat ainakin Taimelan Katja ja allekirjoittanut. Puoluekokoukseen yhdistyksestämme matkaa porukka, jonka keski-ikä on nipinnapin kolmekymmentä. Antamalle nuorille toimijoille vastuuta ja valtaa, taataan liikkeen jatkuvuus myös tulevaisuudessa.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home