Monday, March 29, 2010

Pikainen äänestysanalyysi

Varsinais-Suomen piirin puoluekokousedustajista käydyn jäsenäänestyksen tulokset julkistettiin eilen. Listalle mahtuu mukavia yllätyksiä ja varmasti myös karvaita pettymyksiä.

Piirin puheenjohtaja Mika Maaskolan tuloksesta ei voi kuin onnitella. Maaskola komeilee listan ensimmäisellä sijalla. Kunnallisjärjestöjen puheenjohtajista allekirjoittanut on listalla seitsemäntenä, mutta Turun Toni Eklund on heti seuraavalla sijalla. Meiltä nuorilta, ensimmäistä kautta istuvilta puheenjohtajilta kelpo suoritus. Salo on onnistunut keskittämään äänensä ja itselleni on kertynyt huimat 126 ykkössijoitusta. Kiitos siitä!

Listan ehkä suurin hämmästyksen aihe voisi olla Antton Rönnholmin sijoittuminen heti Maaskolan jälkeen kakkoseksi. Alan kaivata herraa takaisin Suomeen, koska näinkin monen ulkomaan vuoden jälkeen järjestöväki luottaa häneen näin kovasti. Tässä voisi olla meidän Stubbimme.

Nuoria, alle 30-vuotiaita, joukkoon mahtuu, pikaisten laskujen mukaan, viisitoista. Vaikka edustajamäärää on viime kerrasta lisätty, nuoret säilyttivät suhteessa saman osuuden kuin edelliskerralla. Tästä on varmasti kiittäminen piirin laajuista jäsenäänestystä.

Salon seudulta kokoukseen matkaa yhteensä yhdeksän edustajaa. Allekirjoittaneen lisäksi Nikkasen Saku, Pääjohtaja Palohonka, Simo Paassilta, Kimmo Tuominen, Jari Virtanen ja Heini Siikanen selvittivät salolaisista tiensä Joensuuhun. Seutukunnan maineesta tulevat lisäksi huolehtimaan Someron Antti Kotti ja Jonna Mäkelä. On ilahduttavaa, että Somero sai läpi molemmat nuoret ehdokkaansa. Salon Perniön kaksi miestä Jukka Kangasniemi ja Markku Lahti jäivät delegaation ulkopuolelle, mutta Jukka on heti kolmannella varasijalla. Seutukuntamme porukka on nuoresta keski-iästään huolimatta kohtalaisen kokenut.

Jään mielenkiinnolla odottamaan toukokuun eduskuntavaalien jäsenäänestystä, sillä osa nyt äänestyksessä olleista on ehdolla myös niissä vaaleissa.

1 Comments:

At 6:26 PM , Blogger Juha Mäkilä said...

Kerrassaan loistava tulos Salon seutukunnalle. Viimeksi meitä oli siellä muistaakseni 4 ja Kimmo oli ensimmäinen vara.
Vaikka edustajien määrä kasvoi, niin Salon seutu sai tällä kertaa suhteessa enemmän edustajia kuin aikaisemmin.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home