Wednesday, March 24, 2010

Muutosta ilmassa

Salon kaupungin kehittämis- ja elinkeinotoimen toimialajohtaja siirtyy Turku Science Parkin toimitusjohtajaksi. Reilun vuoden toimittuamme joudumme hakemaan joukkoomme uuden johtavan viranhaltijan. Levomäen toimintaan minulla ei ole sanottavaa tai kritisoitavaa.

Levomäen lähtö tulee omalla tavallaan kreivin aikaan. Elinkeinotoimen ja erityisesti Yrityssalo Oy:n toimenkuvaa Salon kaupungissa on ihmetelty useiden kuntalaisten toimesta. Yleisin kysymys on varmasti myös luottamushenkilöiden keskuudessa: "Mitä ne siellä oikein tekevät?" Asia on jäänyt myös allekirjoittaneelle epäselväksi ja -määräiseksi. Toivonkin, että asiaan vihdoin saataisiin kunnolla selvyys.

Levomäen lähtö antaa päätöksentekijöille oivan tilaisuuden tarkastella elinkeinotoimen kokonaisuutta. Salohan on kummajainen kuntien joukossa, kun täällä kaavoitus on sisällytetty osaksi kehittämis- ja elinkeinotoimea. Itse toivon, että tätä asiaa nyt pohdittaisiin uudestaan. Ennen kuin uuden johtajan haku käynnistyy, on mahdollista rukata asiaa. Kaavoituksen tulee olla riippumatonta.

Kaupungilta kuuluu muutenkin kummia. Esimiesinfossa oli jo esitelty muuttunutta organisaatiota. Nykyisestä siirrytään pois jonkinlaiseen matriisimalliin. Olisi luottamushenkilönäkin äärettömän mielenkiintoista tietää, mitä herrat taas ovat saaneet päähänsä. Viime keväänä istuttiin pitkä rupeama strategiaseminaarissa, jossa lähtökohtana oli nykyinen organisaatio. Kokonaan ei työ ole mennyt hukkaan, vaan kuulemma mittareita sentään voidaan uudessakin kuviossa hyödyntää.

Pitänee taas kysyä, mentiinkö pylly edellä puuhun, mistä nyt tullaan naamalleen ruohikkoon? Sosialidemokraatit ovat Salossa ottaneet useaan otteeseen esille hallintosäännön rukkaamisen. Tukea asialle on tullut myös muualta. Asia pitää saada etenemään ja äkkiä ennen kuin taas meiltä salassa tehdään valtaisia muutoksia, joihin ei jälkeenpäin enää voi puuttua.

2 Comments:

At 4:07 PM , Anonymous Anonymous said...

http://mikahjelt.blogit.uusisuomi.fi/2010/03/26/kehtaa-viela-tunnustaakin/

 
At 4:53 PM , Blogger Saija said...

Toki kehtaan tunnustaa, mikäli minulle on jokin epäselvää. En ole, enkä halua myöskään kuvitella olevani joka alan erityisasiantuntija niin kuin eräät. Yrityssalon yrityksiä tukevan työn ymmärrän kyllä hyvinkin, mutta ko. osakeyhtiöön tunnutaan jatkuvasti syydettävän huomattavia summia rahaa erilaisiin hankkeisiin. Jälleen tämän päivän lehdestä saimme lukea lisärahan tarpeesta. Eikös osakeyhtiön pitäisi tulla toimeen omillaan?Henkilökuntaa palkataan jatkuvasti lisää elinkeinotoimeen. Pistää miettimään, etteikö talon sisältä löydy tarvittavaa osaamista? Minä en ole ollut yritystä perustamassa, sillä se on tapahtunut jo ennen minun valtuustokauteni alkua.

Mitä kaavoitukseen tulee, niin sosialidemokraatit olivat jo järjestelytoimikunnassa sitä mieltä, että kaavoituksen tulisi olla omana alanaan organisaatiossa. Tämä ei kuitenkaan oikealle sopinut. Se olisi edelleen oikea tapa sijoittaa kaavoitus.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home