Tuesday, March 23, 2010

Kevättä ilmassa

Yksi varma kevään merkki on se, kun koirankakkoja alkaa paljastua lumihangen alta. Tosin talvellakin sitä näyttää olevan enemmän kuin tarpeeksi pitkin katuja. TV-sarja Kätevä emäntä opastaa siinä, miten välttyä koirankakan korjaamiselta. Näitä oppilaita tuntuu olevan pilvin pimein. Usein siitä pökäleestä huomaa myös, että kyseessä ei ole ollut mikään ihan pieni koira. On mukava(?) tulla kävelyltä kotiin, kun vaunun renkaat ovat sontaiset ja haisevat. Kaiketi jätöksien kerääminen sitten vain on niin jumalattoman vaikeaa. Kiitos niille, jotka asian hoitavat ja nöyrin pyyntöni tapojen korjaamisesta niille, jotka eivät.

Toinen merkki keväästä on se, kun aamulla pitää vaatettaa itsensä kunnolla ja iltapäivästä sitten läkähdyt toppavaatteissasi. Ongelmallista on lapsen pukeminen iltapäivällä vaunuihin nukkumaan. Vaunujen sisälämpötilaa kun ei aikuinen mahdu mittaamaan.

Takuuvarmasti kevään tietää tulevan siitä, kun naisten lehden kannet tursuavat "Vielä ehdit rantakuntoon"-otsikoita. Viiden, kymmenen ja kolmenkymmenen päivän pikakuureilla bikinit näyttävät hyvältä. Voit sitten taas rauhassa elää vuoden ja ensi keväänä tehdä jonkun uudenlaisen puhdistautumisen. Eiköhän se ole niin, että vain pysyvillä elämäntapamuutoksilla kilot pysyvät kurissa. Minunhan se pitäisi tietää :)

Täytyy kyllä myöntää, että vasta sitten uskon talven olevan ohi, kun ensimmäiset kevään kukkaset putkahtavat piiloistaan. Kukkapenkki vain on tällä hetkellä noin puolentoista metrin lumikasan alla. Mahtaako narsissin narsissia olla ennen juhannusta. Mene ja tiedä. Minä elän keväästä! Kyllä elämä on ihanaa!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home