Wednesday, March 17, 2010

Eduskuntavaalispekulointia ja tukipuheita

Paikallisen Kokoomuksen eduskuntavaalien ehdokasasettelu on varmasti ollut viime päivien kuumin poliittinen peruna. Kaupunginhallituksen pj Nummentalo ilmoittautui mukaan ensimmäisenä. Tai no, istuva edustaja Hemmilä oli jo oman kiinnostuksensa jatkokauteen ilmaissut. Numpan ilmoituksen jälkeen on nimiä tullut muitakin. Sekä Tatu Johansson että Elina Suonio-Peltosalo ovat ilmaisseet kiinnostuksensa ehdokkuuteen. Laxellin poisjäänti avaa väistämättä ovet jolle/ikin. Kenelle tai keille, jää nähtäväksi. Jatkoa odottaen.

Tatu toi blogissaan esille, että jokaisella nykyisellä kokoomusministerillä on taskussaan akateeminen loppututkinto. Sisäministeri Holmlund on käsittääkseni yo-merkonimi, mikä ei koskaan ole ollut akateeminen loppututkinto. Eikä ministeriys välttämättä vaadi koulutusta. Joskus perehtyneisyydellä ja kokemuksella saattaa olla suurempi merkitys tehtävän hoidossa.

Tämän postauksen todellinen syy on kuitenkin toinen kuin äskeinen. Nimittäin. Vaikka olenkin mielestäni ollut kovinkin selkokielinen siitä, kenen puolesta seuraavissa vaaleissa liputan, teen sen nyt vielä kerran selväksi.

Taimelan joukoissa seistään kalkkiviivoille saakka. Katjan työskentely kansanedustajana on vertaansa vailla. Saamme varmasti suurennuslasilla etsiä ihmistä, joka suhtautuisi omaan työhönsä samanlaisella intohimolla. Jos asiaa ei tunne, siitä otetaan selvää. Niin sen kuuluu mennä. Toreilla hän kulkee vihko kädessään ja kirjaa muistiin ihmisten yhteystietoja, voidakseen vastata kysymyksiin. Ihailtavaa. Vuoden 2007 vaaleista tähän päivään on tultu pitkä matka ja siinä ajassa Katjasta on kasvanut todellinen monialainen asiantuntija. Hänelle minun ääneni menee tulevissakin vaaleissa. Ja lupaan tehdä töitä, niin paljon kuin vain muulta on mahdollista. Vaikka talvipakkasessa maakunnankiertäminen ei ihan vastaakaan toivettani unelmalomasta, ovat nuo reissut ikimuistoisia.


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home