Sunday, March 21, 2010

Demari vs. porvari

Matti Vanhanen on taas saanut idean. Työntekijöiden oikeutta lakkoon pitää rajoittaa. Vanhasen aivoille ei taida sopia lämpö eikä pakkanen. On pääministeri sitten etelän lämmössä tai pohjoisen pakkasissa, niin palkansaajaa lyödään. Lisäksi armon pääministerimme lausui myös, että Suomen maine on ahtaajien lakon myötä mennyt. Meihin ei enää voi luottaa. Erityisesti maine on mennyt paperiteollisuudelta.

Voi hyvät hyssykät sentään, sanon minä! Jos paperiteollisuuden maine olisi mennäkseen, se olisi kai sitten mennyt jo taannoisessa työsulussa. Kun työnantaja esti työntekijöitä menemästä työpaikalle, niin ei puhuttu taloudellisesta tappiosta tahi menneestä maineesta. Jotenkin media ja EK käänsivät tuonkin työntekijöiden viaksi. Yllätys ei ole sekään, että EK on vahvasti asettunut tukemaan Vanhasen ajatusta lakko-oikeuden rajoittamiseksi.

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen torjui Vanhasen haihatukset tuoreeltaan. Puheenjohtajapäivillä puhunut Urpilainen totesi, että oikeus lakkoon on ihmisten perusoikeus, ihmisoikeus. Siihen ei saa kajota. Juuri näin! Palkansaajan keinot omien asioiden ajamiseksi ovat rajalliset. Ihminen häviää taistelun pääomalle, mikäli elinkeinoelämän janoamat heikennykset tulevat toteen.

Seuraavissa eduskuntavaaleissa ratkaistaan paljon. Niissä ratkaistaan ihmisille perustavanlaatuisia kysymyksiä. Porvarihallituksen jatko on ihmiseltä pois. Mitä porvarihallitus sitten on? Se rapauttaa hyvinvointivaltiomme. Se polkee ihmisten perusoikeuksia rajaamalla oikeutta työtaisteluihin. Se haluaa heikentää ay-liikkeen voimaa ja poistaa jäsenmaksujen verovähennysoikeuden. Se asettaa pääoman ennen inhimillisyyttä. Sille voittojen tavoittelu on numero yksi. Se pyrkii kohti tasaveroa. Se haluaa luoda maahamme halpatyömarkkinat. Se haluaa opiskelusta maksullista*. Se verhoaa omat pyrkimyksensä kiiltokuvilla voidakseen toteuttaa politiikkaansa.

Me demarit haluamme työtä, turvaa ja oikeudenmukaisuutta. Hyvinvointivaltio on turvaverkko, johon kansalaisen on turvallista pudota, kun omat voimat eivät riitä. Sen ylläpitäminen maksaa rahaa. Rahaa tulee verotuloista, jotka kerätään oikeudenmukaisesti jokaisen maksukyvyn mukaan. Verojen keräämiseksi kansalaisilla on oltava työtä. Työelämän laatua pitää kehittää, jotta jaksamme pidempään työssä. Työ tuo turvaa ja varmuutta.

Ei ole niin pientä torppaa, etteikö sieltä voisi tulla maisteria, totesi Jutta Urpilainen. Kaikilla on oltava oikeus sivistykseen, maksuttomaan sivistykseen. Kaikilla on oltava oikeus terveyteen. Kuntapalveluiden säilyminen on ensisijaista hyvinvointivaltion kannalta. Yksityistäminen ei tuo säästöjä. Se ei myöskään tuo vapautta valita. Se jakaa ihmiset entistä pahemmin, sillä vain paksulla lompakolla voit todellisuudessa valita.

Me demarit haluamme tasa-arvoisen kansan ja vahvan hyvinvointivaltion!

* Opetusministeriön työryhmän raportin liitteissä tuhannen euron lukukausimaksu edelleen mainitaan. Porvari ei ole ajatusta hylännyt, se on vain laitettu odottamaan kohun laantumista.

4 Comments:

At 8:19 PM , Anonymous Anonymous said...

Henkilöön hyökkääminen, vaikkakin vitsillä ja vaikkakin Mattiin, ei koskaan saa suurempaa sympatiaa, paitsi omassa leirissä ja vie koko muulta tekstiltä merkityksen.

Tarkoituksenne on kuitenkin varmasti saavuttaa myös sympatiaa puoluerajojen ulkopuolelta eikä vain lämmitellä toisianne tuvissanne keksimällä nokkelia lausahduksia pääministeristä?

 
At 8:47 PM , Blogger Pekka Lintunen said...

Nimimerkille Anonymous: Missä se vitsi on? En nähnyt kirjoituksessa hyökkäystä Vanhasta vastaan. Näin tekstin vain lyhyinä lainauksina Vanhasen lausunnoista.

 
At 9:03 PM , Anonymous Anonymous said...

Kolmas lause.

 
At 8:22 AM , Blogger Saija said...

Ei kai kirjoitukseni nyt suinkaan hyökkää Vanhaseen henkilönä, vaan hänen ajatukseensa, joka sotii vahvasti omaa oikeustajuani vastaan.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home