Tuesday, February 09, 2010

Nokian pommi

Nokian eilisen uutispommin olisi kai luullut olevan odotettu. Jotenkin viime aikojen uutisoinnit ovat kuitenkin tuudittaneet ihmiset tilaan, jossa asiaa ei osattu odottaa tai ei tahdottu. Salon työttömyys on noussut huimaa vauhtia. Puhumattakaan nuorisotyöttömyydestä, minkä kasvu on Salossa ollut valtakunnan kärkeä. Miten me tähän haasteeseen tartumme?

Salon Seudun Koulutuskuntayhtymä on osaltaan lähtenyt mukaan haastavaan tilanteeseen ottamalla koulutukseen toistuvasti opiskelijoita ylipaikoille. Hyvä näinkin, mutta toivottavaa olisi, että näistäkin saataisiin koululle valtionosuudet. Samaan aikaan, kun nuorisotyöttömyys pahenee, ovat yritykset lakanneet ottamasta henkilöstöä oppisopimuskoulutuksella. Tämä ei tietystikään ole toivottavaa kehitystä, mutta ottaen huomioon talouden yleiset näkökulmat, ymmärrettävää.

Salon kaupunki on hakeutunut äkilliseksi rakennemuutosalueeksi. Se on meille uutta. Olemme vuosikausia olleet kuntien parhaimmistoa ja täysin omavaraisia työpaikkojemme suhteen. Aspocompin lähtö muutama vuosi sitten oli vain jäävuoren huippu. Toivottavasti nämä huonot uutiset loppuvat jo tähän. Pahinta peläten, parasta toivoen.

Kaupunki palkaa kesäksi nuoria kesätöihin. Onneksi. Tosin olen hieman huolissani siitä kehityksen suunnasta, että samaan aikaan tämän päätöksen kanssa, opetuslautakunta pui lukion tuntikehyksen leikkaamista. Nuorten kesätyöt ovat huikean tärkeä asia, jotta nuoret pääsevät jotain kautta kiinni työelämään. Mutta kaiketi meidän tulisi huolehtia myös siitä, ettei tätäkään rahaa revitä vakituisen henkilöstön selkänahasta.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home