Wednesday, February 24, 2010

Lunta tupaan ja korvien kuumotusta

Tänään välikysymyskeskustelua seuratessani en voinut taas epäuskoisesti hymyillä, kun kokoomuksen herrat toinen toisensa jälkeen todistelivat hallituksen sosiaalisuutta ja pyhää henkeä. Demareista tulikin siinä keskustelun tiimellyksessä sitten pahiksia, jotka vastustavat jopa isyyslomia. Isyysloman vastustamistahan on se, että Heinäluoma kummasteli Kataisen puuttumista tilaisuudesta, jonka ajankohdan hallitus on voinut itse valita.

Meitä demareita vedetään jatkuvasti vastuuseen 90-laman jälkimainingeissa tehdyistä leikkauksista. Noita leikkauksia edelsi porvarihallitus. Leikkauksia oli tekemässä myös kokoomus, mikä nyt näyttää arvon korvilta unohtuvan. Kokoomuksella on hallitusaikaa 90-luvulta alkaen enemmän kuin demareilla. Erona on se, että demarit istuivat hallituksessa yhtäjaksoisesti, kun taas korvien aika on ollut hajanaisempi.

Yhtä kaikki tiedämme, että Suomen seuraavakin hallitus on rajujen toimien edessä. Sen sijaan, että nykyhallitus olisi tehnyt vastuullista politiikkaa ja valmistautunut tulevaan, se on ottanut linjan, jossa seurataan alkuperäistä, täysin eri olosuhteissa, tehtyä hallitusohjelmaa. Nyt on sitten isyysloma-Katainen keksinyt, että laman helpottamiseksi kevennetään yritysverotusta. Veronkevennyksillä on nyt heikennetty valtion tulopohjaa niin paljon, että seuraavan hallituksen on mahdoton olla korottamatta veroja. Porvarihallitus on myös tehnyt myös päätöksiä, jotka koskevat vasta ensi hallituskautta mm. takuueläke. Vanhasen-Kataisen hallitus siis ottaa kunnian siitä, minkä joku muu hallitus maksaa.

Porvarihallituksen toimet eivät muutoinkaan oikein tahdo kestää päivänvaloa. Viime viikon uutinen oli se, että hallitus on palkannut konsultin tekemään seuraavaa hallitusohjelmaa. Siis hallituksen, joka aloittaa vuoden 2011 vaalien jälkeen. Kovinpa varmaa tuntuu olevan, ainakin hallituspuolueiden sisällä, porvarihallituksen jatko. Käsittääkseni hallitusohjelma tulisi laatia niiden puolueiden toimesta, jotka hallituksessa istuvat. Mutta vähänkö minä porvareiden korvien väliä ymmärrän.

Mistä kummasta se aina kumpuaa, että demarit ovat syypäitä kaikkiin ongelmiin? Tämä tuntuu olevan yleissuomalainen ilmiö. Salossakin demarit ovat suurin syntipukki kaikkeen, vaikkemme pitkään aikaan olekaan ehdottomana enemmistönä valtaa käyttäneet. Samoin tuntuu olevan useassa muussa kaupungissa ja näköjään myös valtakunnassa. Kokoomus tuntuu unohtaneen, kuka istui Lipposen hallituksessa rahakirstun päällä tai keskustalla ei enää pysy muistissa, että Vanhanen oli edellisen punamullankin pääministeri.

Lunta sataa, …tanan hallitus!!


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home