Sunday, February 21, 2010

Kritiikkiä kritiikistä

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Nummentalo on tämän päiväisessä kolumnissaan kritisoinut SDP:n tapaa käsitellä kaupunginjohtajan toimintaan kohdistuvaa kritiikkiä blogeissa ja lehtien palstoilla. No, tapa sekin, että kritisoi sitten itse kritiikkiä lehden kolumnissa.

Ensisijainen keino kritiikin antamiselle tulee toki olla jokin muu kuin blogit ja lehdet, mutta jos asia ei mene perille, niin mitä sitten tehdään. Valtuuston puheenjohtaja on useaan otteeseen ilmaissut huolensa työttömien puolesta - ihmisistä. Taitaa olla kokoomuslaiselle hallituksen puheenjohtajalle vieras tarkastelukulma. Myös kaupunginjohtaja on myöntänyt, että ihminen oli unohtunut. Oli ajateltu vain yritysten näkökulmasta. Onneksi/toivottavasti tämä on nyt muuttunut.

Valtuuston puheenjohtaja Roosin viesti ei mennyt perille ennen kuin hän julkisesti Salon Seudun Sanomien kolumnissaan otti härkää sarvista. Vaikka mitä lehdessä sitten sanottiinkin Salon kaupungin strategiatyöstä, on arvostelijoita myös kepun ja kokoomuksen leirissä. Tuntuu melko selkärangattomalta olla myöntämättä tätä myös julkisesti.

On mielestäni hieman kummallista kuppikunta-ajattelua, mikäli odotetaan, että keskustelu epäkohdista pitäisi käydä kabineteissa konjakin äärellä. Niin kaupunginjohtaja kuin kaupungin luottamushenkilöt ovat sellaisessa asemassa, että toiminnasta tulee voida keskustella myös julkisuudessa, kirjat avoimena. Eikö kritiikki yleensä kuitenkin johda jonkinlaiseen kehitykseen? Ainakin toivottavasti. Suljettujen ovien takana käydyt ilmanpuhdistukset ovat toki tarpeellisia, mutta äänestäjän kannalta on tuiki tärkeää nähdä myös se, hyväksytäänkö täällä ihan kaikki, mitä on ollut tapahtumassa.

Muutamia ylilyöntejä on kaupunginjohtajalle tullut ja hän varmasti myöntää sen itsekin. On kuitenkin aika mielenkiintoista, että esimerkiksi työnhakumatkaan Vietnamista eivät ottaneet kantaa muut puolueet kuin SDP, ainakaan julkisesti.

Kritiikkiin kohdistuva kritiikkini oli nyt tässä. Ugh, olen puhunut!


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home