Wednesday, February 10, 2010

Komiteamietintöjä

Antti Kaikkonen on saanut Nuorisosäätiöltä sittenkin tuplakorvauksen siihen nähden, mitä hän on entuudestaan myöntänyt. Aika mielenkiintoista, ettei huomaa kahdenkymmenentuhannen euron ylimääräistä pottia tuloissaan. Ja vielä verotuksessakaan. Pistää miettimään, mahtaisiko sitä itse huomata, mikäli vuositulot yht' äkkiä tuplaantuvat? Tilille ropsahtaisi puolentoista tonnin sijaan kolme tonnia kuukaudessa. Uskallan väittää, että tulisi kyllä huomatuksi.

Sivusilmällä katsoin aamuteeveetä ja paikansin eduskuntaryhmän uuden puheenjohtajan ruudussa. Pysähdyin kuuntelemaan keskustelua Taxellin komitean työstä. Toisena keskustelijana oli Kimmo Sasi(kok.) Heinäluoma toi aivan aiheesta esille, ettei hallitukseen voi näissä asioissa luottaa. Aiemminkin ovat työryhmät tuoneet yksimielisiä esityksiä, joille hallitus on sitten viitannut kintaalla. Muutoinkin esityksiä on hymyssä suin rukattu Kataiselle ja kumppaneille sopivaksi. Suurin farssi on varmaan on vaalirahalaki, jossa loppujen lopuksi kahden puolueen(kokoomus ja rkp) kanta tulikin koko hallituksen esitykseksi. Kepu pettää aina, mutta vihreiden kanta on kyllä yllätys.

Sauli Niinistö pohti viikonloppuna, että hallitukseen tulisi tehdä kepun puheenjohtajavaihdoksen myötä myös toinen muutos - myös SDP:n tulisi tulla mukaan. Siis miksi ihmeessä me haluaisimme mennä mukaan hallitukseen, joka ei kykene tarttumaan toimeen. Hallituksen periaate tuntuu olevan perustaa joka alalle työryhmiä, joiden myötä asia voidaan haudata taas hetkeksi pois keskustelusta. Vähän sama kuten Salon kaupunki on perustanut työryhmän(vuosi sitten) pohtimaan työttömyyttä ja keinoja sen ratkaisemiseksi. Mitään konkreettista ei vain tunnu tulevan ulos. Kun konkretiaa sitten joskus saadaan, on se jo auttamatta myöhässä.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home