Wednesday, February 24, 2010

Istuimia ostamassa

Havahduin tässä jokin aika sitten, että pieni poikamme onkin iso mies, joka tarvitsee uuden turvaistuimen. Ja eikun kaupoille. Valikoima on valtava ja näissä asioissa täytyy kyllä sanoa, että arvostan palvelua. Onhan kyse kuitenkin maailman arvokkaimman asian turvallisuudesta. Päädyimme pohdinnan jälkeen tähän. Lasten turvallisuudesta vanhemmat ovat valmiit vähän maksamaankin. Niin sen täytyy olla. Vaikka aluksi hirvittelinkin istuimen korkeahkoa hintaa, totesin sen olevan pieni hinta siitä, jos jotain sattuisi.

Eilen tuli toinenkin mielenkiintoinen lapsiperheisiin liittyvä havainto. Ylen uutiset kertoivat, että yhä useampi lapsi on vakuutettu sairastumisen varalta. Vakuutuksien lisääntyminen oli paikoin vähentänyt lapsia terveyskeskuksen asiakaskunnasta jopa kolmanneksen. Päivänselvää on, että osa vanhemmista maksaa vakuutusta "turhaan", mutta veikkaanpa, että suurin osa käyttää sen tuomaa joustavuutta hyväkseen.

Meidänkin poikamme on vakuutettu. Onneksi olemme välttyneet suuremmalta sairastelulta ja sairastaneet kokonaisuudessaan vain yhden korvatulehduksen. Mutta tuokin tulehdus sattui tulemaan sunnuntaina. Soitin terveyskeskukseen, mutta kukaan ei vastannut puhelimeen. Tämä kieli mielestäni siitä, että jonoa päivystyksessä on vaikka muille jakaa. Nokka kohti Turkua ja Pulssia. Kahdessa tunnissa oli reissu hoidettu ja poika saanut lääkkeensä.

En silti ole menettänyt uskoani julkiseen terveydenhuoltoon. Mikäli lääkärivaje saataisiin jollain ilveellä paikattua, olen vakuuttunut, että hoito on aivan samalla tasolla kuin yksityisellä puolellakin. Toinen asia on sitten erikoislääkärin vastaanotto, jolle ei nykyjärjestelmässä pääse ilman lähetettä. Yksityisellä tämä onnistuu, mikä ainakin pienen lapsen kanssa oli mahtava homma.


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home