Friday, February 12, 2010

Äkillisiä päätöksiä?

Kuten jo aiemmin on tullut luettua, niin kuntapolitiikassa ei ole oppositiota. Salossa kuitenkin tuntuu siltä. Me demarit teimme jo vuosi sitten hallitusaloitteen siitä, että kaupungin pitää ryhtyä toimenpiteisiin työttömyyden suhteen. Mitään ei tapahtunut. Mitään aikaansaamaton työryhmä on perustettu. That's it.

Tänään aamulla saimme lukea lehdestä, että Salon kaupunginjohtaja on nopealla aikataululla ryhtynyt toimeen työttömien hyväksi Nokian ilmoitettua uusista yt-neuvotteluista. No, parempi myöhään kuin ei milloinkaan, mutta pistää miettimään näiden 4000 jo työttömänä olevan puolesta, että miksi vasta Nokian ilmoitus avasi silmät? Salon kehno tilanne on ollut näkyvissä jo hyvän aikaa ja asiaan olisi voitu tarttua hyvissä ajoin vuosi sitten.

Poliittisesti tilanne Salossa on sama kuin valtakunnassa yleensä. SDP tekee aloitteen, varoittaa. Porvari kohauttaa olkiaan ja jatkaa elämistä pilvilinnoissa, kunnes on jo liian myöhäistä. Vuoden 2008 kunnallisvaalien alla Jutta Urpilainen puhui useaan otteeseen tulevasta taantumasta. Tähän sekä Vanhanen että Katainen totesivat, että Jutta pelottelee ja liioittelee. Vaan kuinkas kävikään. Oliko Salon demarienkin aloite vain pelottelua ilman faktapohjaa?

Jutta on moneen otteeseen tarjonnut hallitukselle yhteistyön kättä taistelussa taantumaa vastaan. Se ei ole porvareille kelvannut. Nyt Sale tulee ja puhuu hallituksen täydentämisestä ja laaja-alaisesta yhteistyöstä. Kyllä maailma on ihmeellinen.

Kääntyy kai se pahinkin kepulainen tai kovinkin porvari, kun aika näyttää, ettei kääntymistä parempaa ole ilman toimenpiteitä tapahtunut. Valitettavasti tässä vain aina hukataan kallista aikaa.


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home