Thursday, January 21, 2010

Palkkioita ja vähän muuta

Aivan aluksi haluan kommentoida hieman kokouspalkkioasiaa, joka kerta toisensa jälkeen nostaa päätään. Kaupungilla kului viime vuonna palkkioihin yli budjetin. Väittäisin, että suurin syy ylitykseen ovat kaiken karvaiset seminaarit.

Strategiaseminaareja oli viime keväänä jatkuvasti. Siellä alkuun satapäinen joukko istui tuntitolkulla, mielestäni turhaan.

Kokouspalkkio on valtuuston, hallituksen ja tarkastuslautakunnan kokouksesta 80€, muista lautakunnista 60€. Omassa ryhmässämme jokaisessa instanssissa pidetään lisäksi ryhmäkokous, josta ei siis makseta palkkiota. Valtuustoryhmä kestää yleensä kaksi tuntia, lautakunta ja hallitusryhmät vähemmän. Oli miten oli, papereihin perehtymisen, ryhmäkokouksen sekä varsinaisen kokouksen jälkeen ei kokouspalkkiosta paljon tuntia kohden jää. Lisäksi palkkiosta peritään veroina yli puolet(allekirjoittaneella).

Mikäli palkkioihin kajotaan, tarkoittaa se myös sitä, että kokouksissa olevat virkamiehet eivät enää saisi palkkiota, vaan tekisivät työtään ilman palkkiota. Vai ovatko luottamushenkilöt ainoita talkoisiin osallistuvia?

*****************

Seuraavaksi lempiaiheeseeni eli aktiivisen ja passiivisen porukan pariin. Passiivinenkin kivi nähtävästi liikkuu potkimalla.

Teen itse noin puolikasta työviikkoa puolueen eri hommissa, korvauksetta. Niin tekee moni muukin. Sitten on näitä, jotka ilmestyvät paikalle, kun kaikki on valmista. Kaikenlaisia tekosyitä keksitään sille, miksei voida osallistua tekemiseen ja toteuttamiseen. Kun paikkajaon aika tai tarpeeksi ylhäällä oleva toimi tulee vapaaksi halutaan siihen välttämättä. Sitten syyllistetään niitä, jotka ovat tehneet työnsä ja saavat sitä kautta auottua ovensa.

Jos mitä inhoan, niin sitä, että passiivisena istutaan kokouksissa, minkä jälkeen voidaankin sitten arvostella työt tekevien toimia. Sikamaista!

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home