Monday, January 04, 2010

Kevättä odotellessa

Minua on pitkin joululomaa mietityttänyt, että mikä tarve kaupungilla on tuhlata ääretön määrä sähköä kynttelikköihin? Jo kaupungintalon ikkunoissakin palaa satoja watteja hehkulamppuja yötä päivää kuukauden verran. Järjetöntä! Toki, ovathan ne ihan nättejä ja tuovat kukaties lämmintä tunnelmaa, mutta samalla, kun puhutaan säästämisestä, voisi sitten ne muutamat eurot säästää vaikka sähkössäkin. Pisara meressä, mutta älyttömistä kohteista säästetään nytkin.

Opetustoimi tulee olemaan melkoisen haasteen edessä. Sivistystoimen johdosta on viestitetty, että säästää pitää ja kunnolla. Moilanen olisi varmaan valmis säästämään kaikkien muidenkin alojen puolesta. Lautakunnalla on edessä varmastikin vääntö, jossa puhutaan vain ja ainoastaan arvovalinnasta. Perusopetuksen tuntikehys uhkaa supistua ensi syksynä huomattavasti.

Koulutoimessa säästöt ajoittuvat aina vain osaan vuodesta, koska kouluvuosi ei noudata kalenterivuoden rytmiä. Samalla sitten tehdään ratkaisu, joka ulottuu myös seuraavalle kalenterivuodelle. Toivottavasti lautakunnalla on sisimmässään sydän kassakoneen paikalla, jottei opetuksen tuntimäärä menisi aivan minimiin.

Kevät tuonee tullessaan myös porvarikentän ehdotuksen henkilöstön lomauttamisesta. Ehdotus tullee kokoomuksen suusta. Epävirallisesti se on jo tullutkin. Kokoomus on henkilöstöasioihin liittyen ollut valmis rikkomaan yhdistymissopimusta ennenkin. Tämä tapahtui, kun puhuttiin palkkojen harmonisoinnista. AY-liike on kokoomukselle punainen vaate. Mikäs siinä ollessa. AY-liike neuvottelee, myös kokoomuslaisille, kuntien palveluksessa oleville edut ja palkankorotukset, jonka jälkeen voit luottamushenkilönä olla niitä siunailemassa. Ja rahaa tippuu tilille ihan säännöllisesti. Voi aikoja, voi tapoja.

Liikunta- ja nuorisolautakunta joutunee pohtimaan eräitä avustuksiin liittyviä pykäliä uudestaan. Lisäksi avustuksiin tuli 10000 euron lisäys, jonka jaosta lautakunnalla on valta päättää. Keskutalla lienee ollut tässä joku yksittäinen avun saaja mielessä, mutta rahoja ei nykyiseen budjettiin voi enää korvamerkitä. Lisäksi lautakunnan tulee ottaa huomioon se, miten tuo lisäys jaetaan liikunta- ja nuorisotoimen kesken. Mielenkiintoista

Kaikkiaan uskon keväästä tulevan mielenkiintoisen, sillä puoluekentässäkin tapahtuu taas kaikenlaista. Puheenjohtajapäivät sekä puoluekokous järjestetään vielä ennen kuin tämä vuosi on puolessa.

Kuulumisiin!



0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home