Tuesday, December 15, 2009

Vappuja ja vappuja

SSS:kin soitteli taas tänään. Aiheena ensi vuoden Vappu. SDP:n edustajiston päätti järjestää Salossa oman juhlansa myös vuonna 2010. Koko juhlan ympärillä vellova keskustelu huvittaa minua suuresti. Toimittajankin reaktio oli tänään, että miksi ihmeessä oma juhla taas!

Poliittisen vasemmiston ja palkansaajajärjestöjen yhteisiä juhlia pyritään perustelemaan tarpeella vasemmiston yhteistyöstä. Todettakoon, että yhteistyö on toki tarpeen, mutta pelkkä Vapun järjestäminen on vain kosmeettista. Yhteistyötä tulisi löytyä myös muilla tasoilla. Viime kunnallisvaalien jälkeen Vasemmistoliitto liittoutui mieluummin Vihreiden, Kristillisten ja jopa Perussuomalaisten kanssa. Kysyttäköön ihan aiheellisesti, antaako tämä kovin hyvää yhteistyön pohjaa vasemmiston yhteistyölle Salossa?

SDP on Salon suurin puolue merkittävällä lähes 30% kannatuksellaan. Haluamme edelleen järjestää omat juhlamme, rehellisesti puoluetunnuksen alla. Yhteistyö ay-liikeen kanssa on yksi osa puoluetoimintaa, mutta molemmat liikkeet toimivat omista lähtökohdistaan. Salossa on ensi keväänä SAP:n sekä SDP:n vappujuhlat, enkä minä sitä ainakaan kovin pahana ratkaisuna pidä. Onko todellakin niin häpeällistä olla poliittinen liike, että tarvitaan esiliina juhlintaan?

Salon torilla on kyllä tilaa molemmille juhlille ja myös tämän vuoden juhlat saatiin viedä läpi hyvässä hengessä. Sanokaapa jokin muu päivä vuodessa, joka on kokonaan pyhitetty työväenliikkeen näkyvyyteen? Jokainen on tervetullut osallistumaan vaikka molempiin juhliin.

Pistää muuten miettimään, että onko kukaan koskaan tiedustellut, että miksi eivät kepu ja kokoomus vietä vaikka yhteisiä joulujuhlia?

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home