Tuesday, December 08, 2009

Urakan jälkeen

Eilinen valtuuston kokous taisi kestää täsmälleen yhtä kauan kuin vuosi sitten. Ainakin muistelisin viime vuonnakin kömpineeni kotiin joskus kymmenen maissa.

Kokouksen ehkä jännittävin ja koomisin tilanne nähtiin henkilöstöäänestyksessä. Jaakko Korsimon sekouduttua omiin ajatuksiinsa ja äänestettyään tyhjää, puheenjohtaja Roosin ääni ratkaisi sen, ettei esitettyä 0,5% leikkausta toteuteta.

Porvarit kävivät talousarvion yleiskeskustelun aikana haukkumassa demarit siitä hyvästä, että Antsu ilmoitti omassa ryhmäpuheessamme meidän esittäneen toimillemme rahoituksen jo marraskuussa. Olemme kuulemma vihaisia äänestyksen häviämisestä. Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa. Porvarileiriä(Kokoomusta) tasatuloksella hävitty leikkausäänestys jäi närästämään siksi paljon, että he olivat suunnitelleet äänestävänsä asiasta erikseen jokaisessa hallintokunnassa. Ja demarit ovat sitten niitä vihaisia... Kepun Timo Lehti käytti asiassa puheenvuoron ja totesi, että asia tuli jo päätettyä, joten mitä riekkumaan. Kokoomus koetti onneaan tarkastustoimen kohdalla, mutta huomasi sen turhaksi.

On muuten mielestäni hieman nurikurista, että budjettia hyväksyttäessä Kokoomuksen mielestä aiemmilla teoilla ei ole mitään merkitystä. Viittaan nyt siis veroprosenttiin. Ei näitä kahta asiaa voi erottaa toisistaan. Huomioitavaa on, että budjetin loppusumma muuttui eilen täsmälleen sen, mitä me olisimme kasvaneista verotuloista käyttäneet palveluiden turvaamiseen. On meidän tehtävämme tehdä oman näköistämme politiikkaa, ei Kokoomuksen politiikkaa.

Kokoomus oli ainoana puolueena valmis hyväksymään budjetin ainoastaan perhetyöntekijän toimen lisäyksellä. Muilta tuli kosolti muutosesityksiä. Oikea laita oli saanut omat tahtonsa läpi jo hallituksessa.

Oma lukunsa on sitten eräs valtuustossa istuva konsultti. Olen kirjoittanut herrasta useaan otteeseen, koska hänen käytöksensä häiritsee minua aina. Hänen näkemyksensä mukaan kaikki paha maailmassa on demareiden syytä. Eilisissä puheissa kaikui useaan otteeseen "sosialidemokraattinen luoma hyvinvointiyhteiskunta(me puhumme muuten hyvinvointivaltiosta)" sekä nämä tutut höpötykset siitä, ettei kaikenmaailman psykologeja jne. mihinkään tarvita. Voi sääli, että maailmankuva on niinkin suppea, ettei toisten hätää voi nähdä.

Sekä kristillisillä että PerSuilla on valtuustossa kaksi valtuutettua. Kristillisten ryhmä on huomattavasti näkyvämpi toiminnassaan. Ainoa perussuomalaisista näkyvä osa on konsultin käyttäytyminen. Sinällään olen hieman pahoillani toisen ryhmäläisen puolesta.

No tämän vuoden budjettikokous on pidetty ja tein ensiesiintymiseni valtuuston pöntössä. Eipä se niin kamalaa ollutkaan. Vaikka olen tottunut esiintyjä, niin uusi tilanne meinaa aina jännittää. Illalla sitten hallitukseen ratkomaan taas uusia kysymyksiä.




0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home