Saturday, December 05, 2009

Maratonin alla

Maanantaina istutaan sitten luultavasti maratonvaltuustoa. Ainakin olettaisin niin. Toistaiseksi oikeiston ja vasemmiston näkemykset siitä, mikä on tärkeää, ovat kohtalaisen kaukana toisistaan.

Oikeisto haluaa leikkauksia henkilöstömenoista. Johtoportaan menoihin ja koulutuksiin on kyllä ollut aina rahaa, kun sitä on tarvittu. Suorittava porras ei kaiketi ole porvarin mielestä mitenkään tärkeä töiden hoitumisen kannalta. Luulisi esim. mielenterveyshoitaja Nummentalon ymmärtävän, mitä tarkoittaa, kun hoitoalalla ei ole sijaisia.

Vielä enemmän minua askarruttaa koulupuolen säästöt. Keväällä tehdyt leikkaukset tuntikehykseen ovat vielä tuoreessa muistissa. Koulutoimessa ollaan sitä mieltä, että säästöjä ei voida toteuttaa ja kyse on näin näennäisestä säästöstä. Viimeistään kesäkuussa olemme sitten jo myöntämässä sinne lisämäärärahaa.

Oikeisto sen sijaan haluaa lisää korvamerkittyjä avustuksia budjettiin. Se ei minulle ole edelleenkään auennut. Tänä tasa-arvon huutamisen aikana. Oi kertokaa se minulle!

Palaan asiaan ensi viikolla, kunhan nuija on kopahtanut ja äänestykset käyty.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home