Tuesday, November 10, 2009

Ugh, olen puhunut

Marraskuun valtuuston kokous on pidetty. Ugh.

Vaikka alkaakin tulla tavaksi, että PerSujen valtuutettu käy pöntössä puhumassa mitä sylki suuhun tuo, hämmästyn joka kerta yhtä lailla. Vastaavaan yli-ihmiseen en ole kuunaan törmännyt. Valtuutettu tai hänen perheensä eivät kuulemma ole koskaan kaivanneet minkäänlaisia palveluja, joita nytkin budjetissa pohditaan. Kyllä varmaan silti on kelvannut kaupungin kadut ja maksuttomat koulut. Sinällään on onni, jos ei kuunaan ole tarvinnut käydän psykologilla, kuraattorilla tai edes lääkärissä. Tähän tuskin kukaan pystyy, ellei sitten lapsiakin synnytetä vanhan ajan tapaan saunassa.

Valtuutettu kehotti kaikkia ottamaan enemmän omaa vastuuta hyvinvoinnista. Esimerkkinä hän kertoi kulkeneensa kaupungilla pyörätuolissa liikkuvan herran ja kaupungin katumestarin kanssa katsomassa, minne kaivataan pyörätuoliviisteitä. Mistä ihmeestä hän kuvittelee rahojen viisteisiin löytyvän, ellein kaupungin kassasta?

Ihan rehellisesti toivon, että herran lupaus ensimmäisestä ja viimeisestä kerrasta "näissä ympyröissä" pitää paikkansa.

Sitten asiaan. Veroprosentin korotus 19:ään tyrmättiin porvareiden toimesta. KD oli sentään pienen aikaa hengessä mukana, mutta heidän puolen prosentin nostoehdotuksensa sai tuekseen vain Vihreiden Anttilan. KD tosin olisi käyttänyt koko korotuksen tuoman rahan palveluihin. SDP ei olisi korotusta tuhlannut, vaan hillinnyt velkaantumista. No, takkiin tuli ja veikkaukseni on, että ennen kesää joudumme vielä tekemään lisätalousarvion ja ottamaan syömävelkaa.

Budjettivaltuustoa ajatellen lupaavaa oli se, että Kepun ryhmyri Lehti ilmoitti puheenvuorossaan Keskustan tukevan kotihoidontuenkuntalisän säilyttämistä ennallaan(kiinteistöveron korotuksen vuoksi). Kaksi suurta ryhmää on jo nyt siis kuntalisänsäilyttämisen kannalla ja se riittää.

Ennen kaupungin budjettikäsittelyä olen vielä hyväksymässä koulutuskuntayhtymän ensi vuoden budjettia. Se ei ole ollenkaan niin murheellista kuin kaupungin taloustilanteen katsominen.

1 Comments:

At 9:03 PM , Blogger JANNE THE EXPERS said...

Tervehdys Kruusian aroilta jossa eräs Persumies on huolissaan siitä, että minne on ihmisen käyttäymissääntö kadonnut.Hyvä, hyvä Saija, että tuot tanakasti esiin mitä siellä valtuustossa puuhaillaan.Olen myös erittäin pahoillani ja surullinen siitä miten edustamani puolueen jäsen käyttäytyy päästessään ihmisten ilmoille, käymään liuskaista elämänkoulua kaduilla ja teillä.Ei sentään Teillä eikä myöskään Meillä, onneksi.Mutta, mutta elämänkoululaista kun ei saanut kuriin edes puoluehallitus, niin kätemme on sidotut,valitettavasti.

T:JS

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home