Wednesday, November 25, 2009

Jeesustelua

Savusaunan raikkaana palaan taas takaisin arkeen. Yhden illan loman jälkeen. Kiitos mukavasta illasta!

Salon kaupunginvaltuusto kokoontuu ruotimaan ensi vuoden budjettia 7. joulukuuta. Porvaripuoli torppasi veronkorotukset ja on nyt repimässä säästöjä henkilöstömenoista. Ei sijaisia, ei määräaikaisia. Sitten voidaan taas loppukeväästä, alkusyksystä ja loppusyksystä jeesustella valtuuston pöntössä hulppeita sairauspoissaoloja. Eikö oikealla ole ymmärretty, ettei ihminen ole kone? Jos työssä jaksamista halutaan parantaa, niin tuskin oikea tie on sijaisten käytön vähentäminen tai lopettaminen.

On kohtalaisen huvittavaa, että yksi uusi laitoshuoltajan toimi haluttiin ottaa henkilöstösuunnitelmasta pois. Ajatus on varmaankin hoitaa siivoukset olemassa olevalla porukalla. Ja miten se tapahtuu: mitoituksia on jälleen pakko tiivistää. Sitten käydään jeesustelemassa, kun on niin likaista ja sontaista joka paikassa.

Yhdistyksille sen sijaan halutaan lisää rahaa. Sinänsä asia ei minussa herätä suuria intohimoja, mutta vierastan kyllä tällaisen korvamerkityn rahan jakamista. Sitä tässä kaupungissa on tehty pilvin pimein. Tasa-arvokysymys tämäkin. Mutta taas on oikella jeesustelun paikka siitä, että yhdistysten tulisi tulla toimeen omillaan tai ainakin huomattavasti pienemmällä tukemisellä.

Investointisuunnitelmassa on parin uuden päiväkodin rakentaminen suunnitelmakauden aikana. Huvittavaa tai surullista oli, että kohdekohtaisissa tiedoissa luki: "Mikäli tilat vuokrataan yksityiselle, ei tule henkilöstömenoja." Siis mitä ihmettä! Kaupunki rakentaa tilan ja vuokraa sen yksityiselle. Nyt jeesustelen minä.

Samoin jeesustelen Ollikkalan koulun suhteen. Koulu on kipeässä remontin tarpeessa. Toverin sanoin, nyt sammutetaan jatkuvasti pieniä paloja. Koulun remontti tulisi todennäköisesti halvemmaksi nyt kuin tulevaisuudessa. Ja se pitää tehdä nyt! Muutoin korjaamme taas jotain vuotoa ensi vuonna käyttötalousmenoista.




0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home