Monday, October 05, 2009

Tappion hetkellä

Aamun lehti kertoo illan valtuuston kokouksen äänestystuloksen. Tarvinneeko edes kokoukseen enää vääntyä. SDP:ssä ei ole asiasta sitovaa ryhmäpäätöstä. Toisinajattelijoita on tänään valtuustossa viisi. Omasta mielestään rohkeita. Itse en näe sitä rohkeutena, vaan populismina. Keskustaajaman aluella jätehuolto on toiminut hyvin ja äänestäjät täällä ovat tyytyväisiä, mutta näin ei ole kaikkialla. Omantunnon kysymys on, moniko on oikeasti tutustunut ja tutkinut jätehuoltoa ja kuinka moni toimii vain tunteen varassa? Paljon puhuttu jätehuollon palvelu on minulle mysteeri. Minulle riittää, että roskat tyhjennetään kahden viikon välein ja tyhjennys ei maksa paljoa. Ylimääräiset roskasäkitkin voin mainiosti ostaa itse kauppareissulla. Minulle se ei tuo lisäarvoa.

Koska keskitetty malli todennäköisesti ottaa takkiinsa tänään valtuustossa, täytyy toivoa, ettei jätehuollossa tule ongelmia. Kun niitä kuitenkin tulee(on ollut jo aiemmin ja niitä on täytynyt korjata ja paikata), niin on turha itkeä vanhan perään. Mikäli jätehuollon valvontaan tullaan pyytämään lisäresurssia ja määrärahaa, voinen jo nyt ilmoittaa, etten tule sitä puoltamaan. Tekla on varma, että lisää henkilökuntaa ei tarvita, mutta ympäristötoimenjohtaja on eri mieltä. Lisäresurssia tuskin ainakaan sen valossa tarvitaan, että enemmistön valtuutettujen mielestä sopimusperusteinen malli toimii moitteettomasti. Keskustan Ulla Huittinen sanoo päivän lehdessä, että ennen Rouskista ei Kiskon jätehuolto toiminut ollenkaan. Mikä nyt olisi sen suhteen muuttunut?

Kaupunginvaltuustolle tänään esiteltävässä päätösehdotuksessa sanotaan, että valvontaviranomaisen on tehtävä yhteistyötä Rouskiksen kanssa. Todettakoon, että kaupunki ei voi päättää siitä, kenen kanssa Rouskis yhteistyötä tekee, koska se on itsenäinen osakeyhtiö. Kaupungin pitää siis tämän illan päätöksen jälkeen ruveta kokoamaan rekisteriä kiinteistöistä ja niiden jätteenkuljetuksesta. Miten ja millä resursseilla kaupunki tämän tekee jää nähtäväksi. Mikäli minun sopimustietoni päätyvät rekisteriin jotain muuta kautta kuin itseni ilmoittamana, niin voisin kysyä, missä on yksityisyyden suoja?

Osa luottamushenkilöistä on käyttäytynyt asian suhteen ala-arvoisesti. Jääköön nimet mainitsematta, mutta kukin tietää varmasti itse, minkälainen käytös on asiallista. Onneksi asialle saadaan nyt ainakin hetkeksi piste. Siihen palattaneen, kunhan lainsäätäjä saa työnsä tehtyä. Salossa ollaan heittämässä hukkaan vuosien mittaan tehty hyvä työ.

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home