Tuesday, October 27, 2009

Leikkausoppositio

Salo-lisän leikkaaminen herättää syystäkin tunteita lapsiperheissä. Asiasta kerätään adressia ja Facebookiin on muodostunut jo miltei 250 henkilön ryhmä "Salo-lisä säilytettävä ennallaan".

Moni perhe on varmasti laskenut toimeentulonsa tarkasti ja monelle nykyisen suuruinen Salo-lisä on yksi syy siihen, että kotona on varaa olla. Kaikille epäilijöille tiedoksi, että asiasta päätetään vasta joulukuun alun valtuustossa.

Uutinen lisän poistumisesta on ilmeisesti lisännyt jo nyt päivähoitopaikkahakemuksia. Miten käy, kun päätös on tehty? Siis mikäli valtuuston päätös olisi sama kuin kaupunginjohtajan esitys. Onko kaupungilla resurssia löytää kaikille hoitopaikka? Ja vielä järkevän matkan päästä kotoa. Kaupunki ei ole selvittänyt, mikä vaikutus tällä lisän leikkaamisella olisi päivähoitopaikkojen kysyntään. Nyt kuulemma jotain gallupia tehdään tekstiviestinä. Kummallinen tapa, ottaen huomioon, että asia olisi pitänyt selvittää jo ennen kuin uutinen leikkauksesta levisi. Tökeröä toimintaa.

Ja keskustelu jatkukoon. Purematta en tule tätä nielemään, tuskin pureskeltuanikaan.

2 Comments:

At 12:34 AM , Anonymous Anonymous said...

Olen ihan samaa mieltä Salo-lisän leikkaamisesta, mutta mielestäni on aika tökeröä tuolla Facebook-ryhmässä kehottaa perheitä tekemään päivähoitopaikkahakemuksia, vaikka paikkaa ei olisi aikomus edes käyttää! Onko se oikeasti ainoa vaikuttamistapa?

Tässä vaan aiheutetaan haittaa niille, jotka ihan oikeasti tarvitsisivat niitä hoitopaikkoja. Paikkojen päätökset viivästyvät ja lapset eivät pääse tutustumaan hoitopaikkoihin ajoissa ja hyvässä lykyssä oikeasti saa esim halikkolaiset paikan jostain Särkisalosta.. Paikan vaihtamisessa menee kuukausia, kun paikkoja kuitenkin varataan sen mukaan, mitä hakemuksia on tullut.

 
At 6:55 AM , Blogger Saija said...

Samaa mieltä, ettei tuollaisella aiheuteta kuin haittaa. Isossa kaupungissa saattaa muutoinkin muodostua ongelmaksi se, mistä kaupunginosasta hoitopaikan saa eli juuri tuo äärilaidalta toiselle joutuminen. Ja tosiasiahan on, että kaupunki tuskin pystyy vastaamaan sellaiseen tarpeeseen, jossa kaikki Salo-lisää saavat perheet yht´äkkiä haluavat päivähoitopaikan.

Paras tapa on mielestäni asiallisesti lähestyä poliittisia päätöksentekijöitä, sillä mehän tämän sitten loppuviimein ratkaisemme joulukuussa.

 

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home