Wednesday, October 21, 2009

Keskiviikon kummastukset

Monet kuntaliitoskunnat ovat viime aikoina ilmoittaneet huutavasta rahapulasta ja talouden epätasapainosta. Salo on nyt rakennemuutosaluetta ja Raasepori lomauttaa henkilöstönsä. Onko liitoskuntien tilanne huono siksi, että ne ovat liitoskuntia vai seurataanko niiden tilannetta keskimääräistä suomalaiskuntaa tarkemmin? Antero pohtii kuntien tilannetta omassa blogissaan, joten en aiheeseen sen enempää paneudu.

Yksi virhepäätös tänä vuonna oman hallinnonalani lautakunnassa oli se, että eläkeläisjärjestöt joutuvat maksamaan vuokraa käyttäessään nuorisotiloja kokoontumisiinsa. Tämä on johtanut siihen, että osa yhdistyksistä joutuu harkitsemaan jopa toiminnan lopettamista. Tätäkö me haluamme? Itse olin poissa siitä lautakunnan kokouksesta, jossa asiasta päätettiin. Varajäseneni oli tehnyt ehdotuksen, että myös eläkeläiset saisivat käyttää tiloja maksutta. Kannatusta ei tullut. Ihmettelen. Se, että Kiskon eläkeläisyhdistyksille ei vapautusta myönnetty, on eri asia. Lautakunnan linja on läpi vuoden ollut tiukka säännöistään, joten niin se on myös nyt. Kaiken kaikkiaan tähän asiaan varmaan palataan vielä.

Tänään puidaan lautakunnassa mm. nuorille työttömille suunnatun Tuumasta toimeen-tapahtuman tila-asiaa. Toivottavasti tästä ollaan yhtä mieltä. Tapahtumaan ovat lähteneet mukaan useat yhteistyötahot sekä kaikki valtuustopuolueet(tai niiden nuorisojärjestöt). Aivan mahtava näyte joukkovoimasta. Tapahtuman puuhamiehenä touhuaa Nikkasen Saku, jolta koko ajatus sai alkunsa. Demarinuorten toiminta tuntuu saaneen uutta buustia, kun allekirjoittanut astui pois peräsimestä. Olin aivan liian kiireinen hoitaakseni kunnialla Salon Demarinuorten puheenjohtan pestin niin kuin olisin halunnut. Yleinen linja tuntuu olevan, että ukkopuolueen toiminta imaisee nuoret mukaansa ja sen jälkeen nuorten omalle toiminnalle ei meinaa löytyä aikaa. Uusia toimijoita kaivataan varmaan joka liikkeessä.


0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home